Hercegovina: Snima se film o švercu duhana

U tijeku je snimanje kratkog igranog filma “Stigme” u režiji Zdenka Jurilja, a po scenariju Josipa Mlakića.

Film, smješten u pedesete godine prošlog stoljeća, prati skupinu krijumčara duhanom na putu iz Hercegovine u Bosnu.

Ekipa filma trenutno je na Blidinju, a film, u produkciji širokobriješke kuće “Kadar”, snima se i na lokacijama u Širokom Brijegu i na području Peć Mlini kraj Gruda.

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, a u filmu glume Bojan Beribaka, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Mario Knezović te Robert Pehar.

Redatelj Jurilj iza sebe ima nekoliko uspješnih ostvarenja od kojih se ističu dokumentarni film “Tri dana” te “Bijeli put”.

(www.jabuka.tv)
11 komentara

  • Apple pokreće vlastiti razvoj automobila. turci su vam dali u kosti, jugokomunjare, srbi i ostali. ne odustaju od arogancije.

  • Znaju li ti mladi dovoljno izvornog dogadanja.Kako je ubijen Jakov Kvesic na Rosuljama,kako su zandari tražili pusku u Grge ,on je nijekao da ima ,pitali brata Iku,Grgo neda puske a puca je na Gozdu.Ima li on pušku?Ima on pušku,bogati a necu vam ja reći.

  • Ratni zapovjedenik Franje Tuđmana, Stjepan Hršak “osobno je, u noći sa 4. na 5. lipnja 1945. iz franjevačkog samostana i Župnog dvora u Krapini ubio 21 svećenika i bogoslova, čiji su posmrtni ostaci i patološko vještačenje utvrdili tragove mučenja; prema izvještaju Hršak je svećenike pogubio svojim pištoljem Walter 7.62 mm, vezanih ruku, u mjestu Lepa Bukva u Maceljskoj šumi. Ove navode kasnije je potvrdio Mladen Šafranko, član partizanske pratnje koja je nadgledala pogubljenje.[2]
    Hršak je bio umiješan i u ubojstvo Frana Živičnjaka 1998. u Zagrebu kao nalogodavac.[2] Fran Živičnjak bio je jedini preživjeli očevidac pogubljenja 21 svećenika, kojeg je poštedio Mladen Šafranko.
    Unatoč postojanju dokaza i izjava svjedoka, protiv Hršaka nikad nije proveden sudski postupak. DORH je početkom 1992. ispitao Hršeka, ali nije donio zaključak zbog gašenja istraživanja Maceljskih zločina. Jedan od razloga bila je i bliskost s tadašnjim predsjednikom Franjom Tuđmanom, kojemu je Hršak bio i zapovjednik, te Stjepanom Mesićem, koji su tada izvšrili pritisak na Državno odvjetništvo.[1]” Zašto se ovo nikada ne istraži do kraja i objavi zainteresiranoj javnosti? Zašto se sve krije, prikriva, zakopava, kao i genocid nad narodom Hrvata poslije WWII?

  • Zdenko ti ces samo uništit svojim filmom priču kao što si uništio i sjećanje i priču o sestrama Čuljak. Radi nesto korisno nekoj samo mlatit praznu slamu i prdit u prasinu

  • Za komentar u 14.07 : ovo je jezivo i tuzno i procitat, ako je tocno. Vjerujem da vecina nas nikada prije nije cula za ovo. Ali pitanje za tebe, a posebno za svecenike iz tog samostana je zasto ovo nije puno prije objavljeno i postalo predmet istrage i tuziteljstva?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.