Hercegovina: 38 radnika za Novu godinu ostalo bez posla

Radnicima pogona tvornice Swisslion u Nevesinju, umjesto čestitke za Novu godinu, uručeni su otkazi.

Iako se u javnosti nedavno nagađalo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se, ipak, dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika, doznaje portal Direkt.

Tvrtka je likvidirana i ne radi više, potvrdio je Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova.

Razlozi za zatvaranje ovog pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

Velika je priča, problem je rentabilnosti i svega. Sirovine su se dovlačile iz Srbije, do neki dan nije bilo vode pa je ona pročišćavana, pa je kupljen neki pročistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, to je bilo otvoreno da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti, smatra Kojović.

Dodao je kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovog pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković, koji je izjavio da u Nevesinju nema kadrovskog potencijala koji bi se osposobljavao kako bi tvornica bila uspješna.

Također, Drašković je tvrdio da su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Nije loša ideja od Srba da pomognu srbima u Nevesinju, ali nema logike. Nije Milanovac tako daleko da se ne ne mogu dovesti njihovi proizvodi po cijeloj bivšoj yugi. U svakom slučaju Srbi su bolji prema svom narodu, a ne ko naši iz Hrvatske, sve premjestili u Sarajevo, osim Kraša i kao stalno pomažu. Da su ostali tu, svi doprinosi i ostala davanja bi ostala u našoj općini, ali nee treba se ulizivat bošnjacima!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.