Hercegovački poduzetnici jamčili za slobodu Milana Bandića

Sedmero prijatelja ponudilo je svoju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 22 milijuna kuna u zalog za gradonačelnikovo puštanje na slobodu

Osim odvjetnika Krešimira Krsnika koji je za puštanje Milana Bandića iz istražnog zatvora jamčio svojim šesterosobnim stanom u središtu Zagreba, još je šestero njegovih prijatelja ponudilo svoju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 22 milijuna kuna u zalog za gradonačelnikovo puštanje na slobodu.

Uglavnom se radi o stanovima u Zagrebu koje su, među ostalima dali Josip Bogdan, vlasnik tvrtke FEAL, tvornice za preradu aluminija iz Širokog Brijega. Jedina nekretnina koja nije u Zagrebu je u vlasništvu Ljiljanka Palca, poduzetnika iz Gruda koji je za jamčevinu dao 80.000 metara četvornih zemljišta na Hvaru.

Bandićevi branitelji, odvjetnici Marijan Hanžeković i Krešimir Krsnik za veći su dio nekretnina uspjeli prikupiti elaborate o njihovim procjenama i potpise vlasnika, no kako su bili suočeni s vrlo kratkim vremenom, svega 24 sata, u kojemu su morali povećati „ulog“ za izlazak iz istražnog zatvora, nisu uspjeli kompletirati dokumentaciju za sve nekretnine.

(Večernji list)20 komentara

 • Moj Milane škola se uči dok si živ,jedno znaj tvoji te hercegovci nikada ostaviti neće,novaca ima i uvijek ih je bilo u hercegovaca.Purgeri te vole dok im valjaš,čim si u problemu okreću priču.Ti si Bandiću jaki i pametan čovjek mislim da ćeš poslije ovoga biti još jači i moćniji kao političar.Zato su te i strpali iza rešetaka tvoji SDP-ovci Milanović,Josipović itd.jer te se boje u političkom smislu.

 • Samo sam čekala ovu vijest i sretna sam zbog toga.. Nikada ali baš nikada Zagrepčani neće imati takovog gradonačelnika ! ! Kako reče i sam Bandić : ” gdje si vidio da debelo magare vuče, samo mršavo magare vuče ! ”
  Tako je i on vukao i previše….. eto im sada ulickani Bernardić i krezavi Kregar !
  Takovi i jesu za njih ! ! !

 • sledeći koji će biti u fokusu istraga VJEROVATNO će biti ovi koji su dali garancije Kažu vuk dlaku mijenja a ćud nikada tako i vladajuća garnitura HRVATSKE a GOSP BANDIĆU ŽELIM ŠTO SKORIJI IZLAZAK IZ PRITVORA U KOJEM VJERUJEM DA JE BIO NEZASLUŽENO Takvog Gradonačelnika bi svatko poželio izuzev aktualne vlasti ali NADAMO SE DA JE I NJIMA BRZO KRAJ

 • HA, HA ŠTO MENI NIKO OD NJIH NE DA PARE,S JAMČEVINOM ILI BEZ NJIH.TU JE OČITO RIJEČ O POSLOVNIM VEZAMA I VLASNIŠTVU NAD TVORNICAMA KOJE SU SUMNJIVI PRIVATIZIRANE. NEE BI ME IZNENADILO DA TI UHIĆENI POLITIČARI IMAJU SVOJE DIONICE I U FEALU, ILI U NEKIM DRUGIM FIRMAMA. iONAKO SE U ZAGREBU MOGLO ČUTI ,KAKO JE SDP, GRADA ZAGREBA DIONIČAR I SUVLASNIK NEKOLIKO JAKIH HERCEGOVAČKIH TVRTKI.TU SE OČITO KRIJU RAZLOZI TZV.PRIJATELJSTVA IZ DJETINJSTVA I JAMSTVA SVOJOM IMOVINOM ZA “PRIJATELJA U NEVOLJI”.

 • čuvaj za sebe JAMČEVINU jedino ako misliš da NEĆE PREVIŠE DA TRAŽE ZA TEBE pod uvjetom da kažeš ČIJI JE STVARNO FEAL

 • i ja sam odavno, al bahatije covika od milana nisam srio..uvik ja, ja i samo joa to dovoljno govori o njemu i zagrebu, napokon je na pravom mjestu

 • lako je bogdanu dati lovicu kad od radnika uzima, zna se da ih pojedine mišel tlači. možda Bandić ima udjela u FEAL-u. sad će pavković opet pisati u večernjem bogdan dobrotvor. nek on radnike plaća po zaslugama…………

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.