Hercegovački Jesse James: Uhićen serijski pljačkaš iz Ljubuškog

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su pet kaznenih djela Razbojništvo, koja su u posljednjih 35 dana izvršena na širem području općine Ljubuški, a za izvršenje navedenih kaznenih djela osumnjičen je J. A. (25) iz Klobuka, općina Ljubuški.

U utorak 21. travnja u 5.00 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke ”Karliko benz”,koja se nalazi u mjestu Teskera, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U ponedjeljak, 25. travnja u 20.55 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnice Sportske kladionice ”Petica Plus”, Poslovnica Stube – Ljubuški, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U nedjelju, 7. svibnja u 13.20 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, prethodne večeri od djelatnice Samostalne trgovinske radnje ”Danijel”, koja se nalazi u mjestu Vitina, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U srijedu 10. svibnja u 4.50 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke ”Autodesting”, koja se nalazi u Međugorskoj ulici u Ljubuškom, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

U subotu 23. svibnja u 1:25 sati, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke ”PRO – GAS d.o.o.”, koja se nalazi u mjestu Proboj, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici PU Ljubuški operativnim radom došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanih kaznenih djela J. A. (25) iz Klobuka, o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo, te smo uz suglasnost postupajućeg županijskog tužitelja na Općinskom sudu u Ljubuškom zatražili Naredbu za pretragu većeg broja objekata na više lokacija.

Temeljem sudske Naredbe izvršena je pretraga većeg broja lokacija na širem području općina Ljubuški i Grude, u kojoj je sudjelovao veliki broj policijskih službenika iz više ustrojbenih jedinica MUP-a.

U nedjelju je izvršena pretraga obiteljske kuće u mjestu Dragićina, općina Grude, u kojoj boravi J. A. (25), a izvršenom pretragom pronađeno je više predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem gore opisanih kaznenih djela.

U subotu u 21.30 sati J. A. (25) je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a u nedjelju navečer isti je predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, uz izviješće o počinjenom kaznenom djelu Razbojništvo iz čl. 289. st. 2. KZ-a FBiH.

Nakon razmotrenog zahtjeva Županijskog tužiteljstva Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je do 30 dana pritvora za osumnjičenog J. A. (25), priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Serijski razbojnik je u svih pet kaznenih djela koristio vatreno oružje te djelatnicima radnji koje je pljačkao prouzročio duševne boli i traume, a kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv, 25-godišnjem Ljubušaku prijeti kazna zatvora u trajanju od pet do deset godina.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.