Hercegovački grad izgradit će zgrade za mlade bračne parove

U Trebinju je u tijeku izgradnja zgrada za mlade bračne parove. Ovo je dio programa subvencionirane stanogradnje, čime je omogućena kupnja stambene jedinice po nižim cijenama od tržišnih. Riječ je o jedinstvenom projektu na području Republike Srpske.

Aleksandar Sredanović i njegova supruga Tanja jedan je od parova koji je konkurirao za stan u zgradi za mlade bračne parove. Pravo za apliciranje imali su parovi starosti do 38 godina, čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 1.600 KM, prenosi BHT.

Kvadratni metar stana plaćat će 1.250 KM s uračunatim PDV-om, pri čemu je odabrana banka sa najnižom kamatnom stopom.

Zgrada sa 40 stambenih jedinica u izgradnji je na lokalitetu Zasad polje, u prvoj zoni građevinskog zemljišta. Projektnu dokumentaciju, lokaciju, kao i priključke struje i vode, osigurao je Grad Trebinje.

Vrijednost investicije je 2,8 milijuna KM. Projekat će biti realiziran prije planiranog roka – veljače 2021. godine.

U prethodnom razdoblju na području Trebinja pokrenuti su i drugi programi namijenjeni mladima i obitelji, poput novčane naknade za djecu sa sela, nezaposlene majke i višečlane obitelji.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Ja 45 žena 30..prosjek 37. 5…jel možemo il da žena traži mlađeg… Koja diskriminacija ovo je čudo jedno, valjda bi bilo logično da postoji još neki kriterij, npr imovinsko stanje, socijalni aspekt a ne samo godine… I bgt otkad su mladi do 38…zar nisu mladi po svim Def. Do 27…kad napuni 27 nisi vise mlad… U Livnu nova stanogradnja po 1400km po kvadrata u centru grada, ko god hoće…. Ccccc.. Naša lopovska posla

    • Stvar trzista nazalost, ovi nasi tajkuni pokupuju te stanove od 2000-2200, njima je to sitnis i smijesno, a obicnoj obitelji je to preskupo, zalosno i pretuzno da u jednom Širokom kvadrat stana kosta minimalno 2000 KM, a to je sve kao sto rekoh jer ovi tajkuni to unaprijed pokupuju vecinom i stvaraju umjetnu potraznju.

  • Bravo Livno to je cijena normalna i da se zaradi
    a ne kao u Širokom 2000 i 2200 KM kvadrat kao da pravi kuću za kralja a ne kolektivni smještaj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.