Hercegovački enduro vozači među najboljima u Europi – Jabuka.tv

Hercegovački enduro vozači među najboljima u Europi

Vozači iz “Extreme Enduro Mostar” kluba natjecali su se prethodnog vikenda na jednoj od najtežih enduro utrka u regiji, gdje su ostvarili odlične rezultate.

Hrvatski moto klub Otočac organizirao je extreme enduro utrku pod nazivom “Team Silber race 2019”. Na utrci je sudjelovalo 157 vozača s područja cijele Europe. Utrka je bila podijeljena na dva dijela. U subotu se vozio prolog, utrka duga 9 kilometara puna umjetnih prepreka. Drugi dio utrke vozio se u nedjelju na brdskoj etapi dugoj 58 kilometara.

Uz to što je staza iznimno zahtjevna sama po sebi, vožnju je dodatno otežala kiša koja je cijelu stazu učinila blatnjavom i skliskom. U njihovoj kategoriji je vozilo oko 90 vozača, a samo 20ak je uspjelo odvoziti cijelu stazu do kraja, što dovoljno govori o težini utrke.

Svi vozači Extreme Enduro Mostar kluba su uspjeli prijeći cijelu stazu. Vozač Darko Raič uspio je odvoziti utrku za 2 sata i 20 minuta, s čim je osvojio prestižno prvo mjesto. 

Kristijan Čilić je završio utrku za 3 sata i 49 minuta, što ga je pozicioniralo na 9. mjesto, a Martin Šego za 4 sata i 20 minuta, 14. mjesto.

Za mene je ovo do sada najveći uspjeh. Osvojiti prvo mjesto, među tako jakom konkurencijom je nešto zaista posebno. Ovo je prvi put da vozimo u Otočcu i mogu slobodno reći da je ovo najteža utrka koju sam ikada vozio. Teren je jako zahtjevan i još je dodatno kiša otežala vožnju. To je prouzročilo i moj jako težak pad pred sam kraj utrke, no uspio sam se podići i završiti utrku do kraja. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim svim našim sponzorima, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, rekao je Darko Raič za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.