Hercegovac s oružjem i drogom nesmetano prešao bh. granicu

Trebinjac Miloš Budinčić uspio je s oružjem i drogom prijeći u Hrvatsku, iako se nalazi na ‘Watch listi’. Iz Granične policije kažu da se radi o tehničkoj grešci.

Crvena lampica se upalila, ali bilo je kasno. Miloš Budinčić već je prešao granični prijelaz Crveni Grm kod Ljubuškoga i ušao na teritorij Hrvatske, piše Žurnal.info

U svom automobilu imao je najmanje jedan snajper i određenu količinu droge, zbog čega ga je tijekom noći uhitila hrvatska policija.

”Granična policija BiH na vrijeme je obaviještena da će osoba s takozvane ‘watch liste’ u ponedjeljak popodne, vozeći oružje i drogu, pokušati prijeći na teritorij Hrvatske. Međutim, ništa nisu poduzeli”, tvrdi izvor Žurnala iz sigurnosnih službi BiH.

U pitanju je bio Miloš Budinčić, do tada poznat policiji po različitim kriminalnim djelima, rođen u Trebinju, koji je oružje trebao prebaciti na teritorij EU.

On je u ponedjeljak popodne došao na GP Crveni Grm, gdje ga je kontrolirao granični policajac Ivica Jurković.

Iako je Budinčić bio na ‘watch listi’, zbog koje je morao proći dodatne provjere, službenik Jurković ga je pustio da nesmetano prijeđe na teritorij Hrvatske, piše Žurnal.

Tek nakon njegova prelaska, upalila se crvena lampica u sustavu, istaknuo je sugovornik.

Stoga su bh. sigurnosne službe o svemu obavijestile hrvatsku policiju koja je tijekom protekle noći presrela i uhapsila Budinčića, kod njega je pronašla oružje sa snajperom i zasad nepoznatu količinu droge.

Istodobno, Granična policija BiH pokrenula je internu istragu protiv Jurkovića.

”Naš službenik nije do kraja završio provjeru spomenute osobe, koju je pustio preko granice, a nakon što se on udaljio, u sustavu je upaljena crvena lampica. Službenik je zbog svega saslušan i postupak je u tijeku”, priopćeno je za Žurnal iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.