Hercegovac: Mostarski judo klub u Novoj Biloj “pobrao” 21 medalju

U subotu 17. ožujka održan je judo turnir Judo saveza Herceg-Bosne u Novoj Biloj, koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Judaši mostarskoga Hercegovca s ovoga se turnira vraćaju bogatiji za 21 medalju, od čega 11 zlata, 6 srebrnih i 4 brončane medalje u uzrastima dječaka i djevojčica do 13, do 15, do 18 godina i juniora i juniorki do 21 godine.

Na turniru je sudjelovalo oko 150 sportaša iz 10 klubova koji djeluju pod Judo savezom Herceg Bosne. Državno prvenstvo koje slijedi je u uzrastu do 13 i do 18 godina, i to 31. ožujka u dvorani u Novoj Biloj.

Podsjetimo, državno prvenstvo za djecu do 11 godina i seniore već je održano u Bihaću, a Hercegovac je uzeo titulu najbolje muške i najbolje ženske ekipe za djecu do 11 godina, te u ovoj godini ima već 16 državnih medalja. Iz kluba poručuju da se nadaju da će se ovaj trend osvajanja državnih medalja nastaviti i na sljedećim turnirima.

Zlatnim medaljama okitili su se: Mario Novak, David Senkić, Ivano Đinkić, Lana Čović Stanić, Nina Grubišić Čabo, Ina Ravlić, Anđela Jurić, Domagoj Pušić (zlato i u konkurenciji juniora), Danica Jurić, David Pušić.

Srebra: Ivan Miličević i Anđela Jurić (klupska finala), Martino Prce, Petar Kožul, Filip Lončar, Tomislav Brkić.

Bronce: Ivana Buntić, Luka Bubalo, Lana Gačić, Anja Marić.

U dosadašnjih pet turnira u 2018. godini Judo klub Hercegovac okitio se s čak 108 medalja, od čega su 44 zlatne medalje, 27 srebrnih i 37 brončanih medalja te su u Mostar ponijeli već 11 pehara za najbolje ekipe ili pojedince turnira. U prošloj godini Hercegovac je osvojio ukupno 461 medalju u 38 turnira, a iz kluba ističu da se nadaju da će ova godina biti po svemu uspješnija od prošle.

Sljedeći vikend Hercegovci sudjeluju na trima manifestacijama, i to na juniorskom europskom kupu, koji se boduje na službenoj europskoj rang ljestvici, na međunarodnom turniru u Splitu i dio ekipe će sudjelovati na utrci za djecu “Mostarski polumaraton” te time doprinijeti svome klubu i gradu kojega zastupaju širom Europe, priopćeno je iz Judo kluba Hercegovac.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.