Herceg zaželio sretan početak školske godine: Zaposlili smo 80 asistenata u nastavi

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg zaželio je sretan početak nove školske godine učenicama i učenicima u HNŽ-u.

Nova školska godine će zbog COVID-19 započeti u posebnim okolnostima, uz propise na koje nismo naviknuti, ali u brizi za svoje i zdravlje najbližih nemamo izbora, nego ih poštovati. Zbog pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, dužni smo prilagoditi se svemu što nove okolnosti od nas traže, kako bismo osigurali najveću moguću zaštitu kako za sve učenike, tako i za cijelu našu zajednicu, poručio je Herceg.

U poruci upućenoj učenicama i učenicima Herceg je naveo kako se nada skorom vraćanju život u normalne tijekove.

Uz želje za sretan početak nove školske godine svim našim prvašićima, sretan početak nove školske godine na poseban način želim i djeci s poteškoćama u razvoju. Podsjetiti ću na to kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije s ciljem njihova kvalitetnog obrazovanja osigurala novčana sredstva za zapošljavanje odgovarajućeg stručnog kadra, odnosno 80 asistenata u nastavi, za svu djecu u osnovnom i srednjem obrazovanju, istače Herceg.

Predsjednik Vlade HNŽ-a dodao je kako je županijska vlada u proteklom razdoblju uložila značajna sredstva u obnovu školskih objekata, riješili problem tzv. tehnološkog viška, osigurala sredstva za prijevoz učenika, nabavili tisuću kompleta torbi i školskog pribora te izdvojili 100.000 maraka za nabavku zaštitne i dezinfekcijske opreme za školske ustanove, prenosi Fena.

U vjeri kako će, unatoč svim poteškoćama, prvi dan nove školske godine zauzeti posebno mjesto u životu svakog učenika, svima vama, kao i učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su svoj život posvetili ovom časnom pozivu, želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu, stoji na kraju Hercegove poruke.

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • A nikad manje upisane djece u škole nismo imali. Potražite malo brojke na internetu, ovo je žalosno. A tek iduću godinu će biti gadno jer se ljudi ovu jesen masovno sele vani. Većina ne radi nigdje još od 3. mj jer su radi korone izgubili posao. Ušteđevina se ispucala u proteklih pola godine, a u zimu se ne može ući bez para. Broj samoubojstava i razvoda u velikom porastu. Sve zato jer nemaju uvijete za normalan život. Nije moguće preživjeti od plaće u BiH.

    • pajdo niđe ko u ZHŽ…samo niču asistenti i ostali k*** palci, a mi ostali koji nismo u KRADEZEU selimo vani…tuga tuga pregolema..najveće zlo od turaka na ovamo, a možda i veće od njih taj KDZ

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.