Herceg: Utoplili smo domove zdravlja u Čapljini i Čitluku | Jabuka.tv

Herceg: Utoplili smo domove zdravlja u Čapljini i Čitluku

Projekt energetske učinkovitosti u Gradu Čapljini i Općini Čitluk priveden kraju.

Tim povodom, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg je s ponosom istaknuo kako su priveli kraju značajan projekt.

S ponosom ističem kako smo priveli kraju značajan dio Projekta energetske učinkovitosti u Gradu Čapljini i Općini Čitluk. Završili smo obnovu odnosno “utoplili” tamošnje zgrade domova zdravlja, kazao je u izjavi za medije Herceg.

Dodao je kako Vlada, nastavljajući svoje djelovanje u smjeru poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, kroz Projekt energetske učinkovitosti izdvojila više od 600.000,00 maraka za obnovu ova dva objekata u Čitluku i Čapljini, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na objektima domova zdravlja izvršeno je niz radova, postavljena je termoizolacija zidova, krova i fasade, zamijenjeni vanjski i fasadni otvori te djelomično zamijenjena rasvjetna tijela energetski učinkovitijim, čime smo i pacijentima i medicinskom osoblju poboljšali uvjete liječenja i djelovanja, rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je kako se Vlada HNŽ-a, odmah po imenovanju, uključila u projekt “Energetska učinkovitost u Bosni i Hercegovini” koji financira kreditnim sredstvima Svjetske banke po vrlo povoljnim uvjetima.

Osim sudjelovanja u tom projektu, Vlada kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima financira i sufinancira energetsku obnovu značajnog broja objekata s konačnim ciljem, a to je obnova svih javnih zgrada u Županiji, kako onih u obrazovanju i zdravstvu, tako i onih u pravosuđu i unutarnjim poslovima. Budući da su investiranja u projekte energetske učinkovitosti izuzetno opravdana kako sa stajališta smanjenja troškova, ali i očuvanja okoliša, Vlada je pred sebe postavila cilj da stalnim ulaganjem energetski obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u. Nimalo ne dvojim kako ćemo taj cilj uspješno ostvariti, zbog svih nas i naraštaja koji dolaze, zaključio je Herceg.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Normalno,dobili lovu od WHOa da što više lažu o pozitivnim i mrtvima od nepostojećeg virusa.Mamu im lažljivu visjet će svi.

Komentiraj: