Herceg: Sindikati nemaju niti jedan opravdan razlog za štrajk

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg izjavio je u petak u Mostaru kako nema nijednog opravdanog razloga za štrajk kojeg su najavili sindikati uposlenih u osnovnim školama HNŽ-a za 11. veljače.

Jedini razlog za štrajk je ta razlika u plaćama prosvjetnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama koje je ova vlada naslijedila, ali mi ne možemo prosvjetnim radnicima u srednjim školama sada smanjiti plaću, da bi se one izjednačile s prosvjetnim radnicima u osnovnim školama, objasnio je Herceg u petak tijekom predstavljanja elektronske učionice u OŠ Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Sve ono što smo potpisali u Granskom kolektivnom ugovoru za osnovno obrazovanje u potpunosti smo ostvarili. Ostvarili smo povećanje plaća, ono što je rečeno, 15 posto kroz tri godine i, evo danas, ide prva plaća po tom novom kolektivnom ugovoru, istaknuo je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Također je ponovio niz drugih beneficija koje je Vlada riješila u obrazovanju, među kojima je – pitanje radno-pravnog statusa prosvjetnih djelatnika, a rješava se i pitanje izvršnih sudskih rješenja.

Na kraju je izrazio spremnost da se dalje s predstavnicima sindikata nastave korektni razgovori kako bi kroz socijalni dijalog riješila sva otvorena pitanja.

Mi nikad nismo bježali od razgovora i posljednje tri godine mandata ove vlade nije bilo problema u samom obrazovanju, a tako će biti i ovaj put, mišljenja je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ-u Rašid Hadžović.

Napomenuo je kako se nada da će sindikati znati cijeniti što je urađeno za prosvjetne djelatnika te da će se drugo polugodište nastavnog procesa završiti bez problema.

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.