Helikopteri OS gase požare na Čvrsnici i Prenju

Na poziv Operativnog centra civilne zaštite dva helikoptera sudjeluju u gašenju dva požara na području općine Jablanica i to na planinama Prenj (Vidrine Grude) i Čvrsnica (Plasa).

Zahtjev je proslijeđen FOC-u CZ-e u Sarajevu. U četvrtak 13. kolovoza, u 18:15 sati, helikopter OS BiH poletio je iz Sarajeva u pravcu Jablanice, točnije planine Čvrsnice, navodi se u izvještaju Civilne zaštite.

Prema riječima načelnika Službe civilne zaštite Jablanica, Omera Nezirića helikopter OS BiH obavio je oko 6 letova na planini Čvrsnica, te je iz Jablanice odletio u 19,55 sati.

Stanje na požarištima u Prenju i Čvrsnici bez značajnijih je promjena u odnosu na prethodni dan. Upućen je zahtjev za angažiranje dva helikoptera Oružanih snaga BiH za petak 14.kolovoza. Kako doznajemo od Omera Nezirića jedan helikopter OS BiH djeluje jutros od 06,30 sati, navodi se u izvještaju.

Inače, na području Mostara u protekla 24 sata zabilježeni su požari na lokalitetu Bogodol, gdje je gorila trava i nisko raslinje te na lokalitetu Vrapčići gdje je gorio otpad.

Komentiraj: