Helikopter OS BiH i drugi dan gasi požar kod Prozora

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i drugi dan gasi šumski požar kod Prozora, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. Misiju je posada nastavila rano jutros gaseći vatru satima.

Zahtjev za upotrebu vojnog helikoptera uputile su jučer popodne nadležne civilne institucije još dok je jedan helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH bio angažiran na gašenju šumskog požara kod Tuzle.

Sastav 2. helikopterskog skvadrona Oružanih snaga BiH iz vojarne “Rajlovac” je na požarište u području mjesta Ustire, Kučani i Klek kod Prozora uputio u 15:10 sati drugi helikopter UH-1H.

Tijekom popodneva izbačeno je 19 vedara vode. Pri obavljanju zadatka, posada se pridržavala svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od virusa COVID-19.

Angažiranjem kapaciteta na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH pokazuju spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu u izvanrednim situacijama, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.