Helez odao počast hrvatskim žrtvama u Grabovici

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez odao je počast hrvatskim civilima koje su sa 8. na 9. rujna 1993. godine ubili pripadnici Armije BiH.

U mjestu Grabovica, između Mostara i Jablanice, odao sam počast i položio cvijeće ubijenim civilima, pripadnicima hrvatskog naroda.

U noći sa 8. na 9. rujan 1993. godine neodgovorni pripadnici Armije RBiH su ubili 33 civila. Ubojstvo Mladenke Zadro koja je imala tek nepune 4 godine, ubojstvo starca Marka Marića koji je imao 87 godina, ubojstvo 17 žena nije i ne može biti legitiman vojni cilj.

Zločin je zločin, bez obzira tko ga počinio, poručio je Helez.

Foto: Ministarstvo obrane BiH

Naglasio je da svaka majka jednako tuguje za svojim djetetom, svako dijete isto plače za svojim roditeljima te da svaka žrtva zaslužuje poštovanje.

Danas iz Grabovice želim poslati poruku da nigdje i nikada više ne bude rata, da ne bude ubijenih i stradalih.

Iz ovoga moramo naučiti lekciju i svoju djecu učiti da nitko i nikada ovako nešto ne uradi.

Sutra ću posjetiti stratište Ahatovići, mjesto na kojem su ubijeni civili bošnjačke nacionalnosti te stratište Sijekovac, na kojem su ubijeni civili srpske nacionalnosti, kazao je Helez.

Pozvao je sve političare u BiH da se poklone svim žrtvama, a ne samo žrtvama iz vlastitog naroda.

General Armije o Grabovici: Ni jedan deterdžent ne može nas oprati

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Licemjerno odavanje pocasti, da bi se Europi lazno predstavio “suzivot” izmedju tri naroda u BiH, koji lijepo zvuci u teoriji, ali je u praksi nikakav, nepostojeci, i neizvediv. Zukane i ostali, postedite nas, obican narod, te obitelji zrtava, licemjerstva, i laznog suosjecanja!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.