HDZ se očistio od Hercegovaca, ali nije od lopova

ZAGREB – Hrvatski USKOK je ovih dana uz pomoć HDZ-ove  blagajnice razotkrio „zakopane“ tajne HDZ-a, odnosno koliko i kako je izvlačen novac u privatne i stranačke džepove. Prema pisanju medija, ona je istražiteljima otkrila da je za tri HDZ-ove kampanje isplatila 25 milijuna kuna, „na crno“, što bi rekli.
Odlučujuću ulogu u dijeljenju stranačkih donacija imali su Ivo Sanader, Ratko Maček, Ivan Jarnjak, Jadranka Kosor, pa još Zubović, Vukelić, Matković, Bebić, Jandroković, Mesić (Jasen), Banić, Bačić…

Čitajući imena ljudi koji sada vode i vodili su ovu, kako mediji u zadnje vrijeme vole reći – „organizaciju“, ne mogu naći niti jednu osobu sa hercegbosanskim prezimenom. To znači da je ona kampanja, koja je vođena u Hrvatskoj posljednjih desetak i više godina, urodila plodom. HDZ se očito uspješno očistio od Hercegovaca. Ali, odakle i danas lopovi u HDZ-u?

Niti jednog Gruđanina, hvala ti bože, pa ni Hercegovca na „optuženičkoj klupi“, a pokradeni toliki milijuni u državnim poduzećima i na raznim „projektima“.

HDZ se devedesetih izvlačio kako su za sav lopovluk, šverc i ostale makinacije krivi Hercegovci, jer su oni s tim kockastim glavama tako valjda „nasađeni“. Godilo im je kad bi mediji umjesto njihove „organizacije“, a koja je uredila sustavan način izvlačenja novca u privatne džepove, prozivali Hercegovce. Treba samo izbaciti Pašalića, Rojsa i ostale Šuškove zemljake i sve će procvjetati.

Para nema a nisu u Grudama, Ljubuškom, Posušju…

Hrvatska je iz Hercegovine dobivala vojnike kad je najviše trebalo. I hercegovački  glasači na izborima su pomagali HDZ. Da ne spominjemo gdje bi bio hrvatski tenis, nogomet, košarka i još neki sportovi da nisu crpili Hercegbosnu.

Istu onu koje su se, za zelenim stolom, 1995. godine olako odrekli.  Ni to nije bilo dovoljno pa su od Hercegovaca pravili i dežurne krivce, nazivajući ih kolektivno lopovima kroz razne rasističke kampanje od kasnih devedesetih naovamo.

Jedan  od posljednjih primjera snalažljive HDZ-ove kuhinje je i pronalazak žrtvenog janjeta koje je trebalo žrtvovati u čast ulaska u EU.  Tako imamo, u savršeno tempiranom trenutku, optužbu za korupciju liječnika iz Rijeke koji je dobio na ruke par tisuća eura. Svi se sjećamo i orkestrirane medijske kampanje Sanaderovih novinara posvećenu veličanju HDZ-ove borbe protiv korupcije.

Eto, od tisuća zagrebačkih doktora, a skoro svi su uzimali, oni pronađoše u Rijeci jednoga Hercegbosanca. Da su tražili po Zagrebu zamjerili bi se svojim doktorima pa mudroj glavi  pade na pamet Hercebosanac iz Rijeke. Ista formula se koristila posljednjih 15 godina. Kad zagusti prebaci na Hercegovce.

Ali evo dolazi nam vrijeme u kojem će „organizacija“, nakon što je u svakom smislu pojela i potrošila najžilavije hrvatsko tkivo iz Hercegovine, početi jesti sama sebe.

Dobar tek gospodo.

javno.ba 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.