HDZ povećao prednost u Mostaru, a veći broj neobrađenih biračkih mjesta je s hrvatskih područja – Jabuka.tv

HDZ povećao prednost u Mostaru, a veći broj neobrađenih biračkih mjesta je s hrvatskih područja

Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavilo nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara.

HDZ BiH je, unatoč uočenom izbornom inženjeringu počinjenom na štetu hrvatskih stranaka i dalje uvjerljivo vodeći u Gradu na Neretvi te je tako povećao svoje vodstvo u odnosu na Koaliciju za Mostar.

Zanimljivi su i podaci o broju obrađenih glasačkih listića kako po šest gradskih područja, tako i na razini Grada Mostara. U GP Jugoistok (većinsko bošnjačko područje) obrađeno je svih 14 biračkih mjesta, a tu oba mandata idu sigurno Koaliciji za Mostar 2020 predvođene SDA.

GP Jugoistok

U GP Jug (većinsko hrvatsko područje) HDZ BiH uvjerljivo vodi, ali i treba još pričekati da se obradi i posljednje biračko mjesto kako bi se moglo procijeniti, hoće li im tu pripasti oba mandata ili će jedan uzeti Koalicija za Mostar.

GP Jug

U najbrojnijem gradskom području GP Jugozapad (većinsko hrvatsko područje) također je HDZ BiH uvjerljivo vodeći, a osim njih u ovom dijelu grada u kojem se dijeli sedam mandata, zastupnicima se još nadaju HRS i BH Blok (SDP i Naša stranka), HDZ 1990 ima jako male izglede. Za konačnu raspodjelu mandata treba još pričekati, jer ostalo je još za obraditi čak 11 biračkih mjesta.

GP Jugozapad

U GP Sjever (većinsko bošnjačko područje) treba obraditi glasove s dva biračka mjesta, ali većih promjena ovdje ne bi trebalo biti, može se reći da gotovo sigurno da će oba mandata pripasti Koaliciji za Mostar.

GP Sjever

U GP Stari Grad, najvećem području u kojemu su Bošnjaci većina bit će zanimljiva raspodjela mandata. No, najizglednije je da će Koaliciji za Mostar pripasti tri mandata, a BH Bloku dva od pet zastupničkih mjesta. Ostalo je za obraditi još šest biračkih mjesta, a eventualnom mandatu se nada i Prva mostarska partija, ali izgledi im nisu baš visoki.

GP Stari Grad

I za kraj GP Zapad (većinsko hrvatsko područje), gdje se vodila velika borba za četiri mandata u vijeću, trenutna situacija je ovakva. HDZ BiH će imati dva ili tri mandata, HRS ima jedan siguran, a u nekim varijantama i drugi, ali izgledi za to nisu baš veliki.

GP Zapad

A mandatu u ovom području se nada BH Blok, i velika je tu borba hoće li taj jedan mandat pripasti kao treći HDZ-u ili BH bloku kao jedini. Ostalo je još za obraditi pet biračkih mjesta, pa konačnu procjenu treba pričekati.

Za sva ova gradska područja situaciju naknadno mogu preokrenuti i dopisni glasovi iz inozemstva.

Kad je riječ o gradu kao cijelini, HDZ BiH je uvjerljivo prvi i povećao je svoju prednost, i stvarno bi se trebalo čudo dogoditi da im ne pripadne pet mandata na razini grada, jer ostalo je još za obraditi 28 biračkih mjesta, od kojih je većina s većinskih hrvatskih područja, a prednost od skoro 2.700 glasova nad Koalicijom za Mostar čini se nedostižnom.

Gradsko izborno područje, cijeli Mostar

Koalicija za Mostar bi trebala zato imati četiri mandata, BH Blok dva mandata, a po jedan bi trebali pripasti HRS-u te srpskoj Koaliciji “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.

Posjećamo, lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su ove nedjelje u gradu na Neretvi. Odziv birača na redovnim biračkim mjestima je 55,00 %, odnosno glasalo je 52.865 birača. Na izborima se biralo 35 vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Sina to boga brojanja i sranja
    Kinezi izbroje milijardu glasova za dva dana a nasi idioti drk…onu stvar.Ovo sve treba ogradit bodlkikavom zicom i pustit napon milion volti..mrš koga vo jebete popusite svi i istocni i zapadni i incko i cik
    .mrš.

  • Bakirovi ljudi u Ciku i Komsicev savjetnik. Pa o cemu mi vise pricamo. Ocito sa ovom bandom nema suzivota. Oni zele na silu u zagrljaju drzati hrvate a daviti ih malo pomalo dok ne crknu, nestau tko Anakonda svoj plijen. Pa i budala vidi sto se radiu BiH…

  • O krviti kao da se prebrojavaju izbori u SAD,u Banja Luci se 100 000 glasova prebrojalo u jednoj noći a ovi dva dana broje 50 000

  • O krviti kao da se prebrojavaju izbori u SAD,u Banja Luci se 100 000 glasova9 prebrojalo u jednoj noći a ovi dva dana broje 50 000

  • hdz 13, hrs 3 i snsd/sds 1 = 17 mandata? O kakvoj pobjedi vi pričate, istpj onoj koja je izvikivala pobjeda, pobjeda, kada je Kolinda izgubila.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.