HDZ pobijedio: Za opoziv Vlade glasovalo 59 zastupnika, 78 protiv

Saborski zastupnici izglasali su u subotu rano ujutro, nakon burne cjelodnevne rasprave, povjerenje Vladi premijera Andreja Plenkovića, kao i povjerenje ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadi Murganić.

Raspravu o povjerenju Vladi inicirao je 31 oporbeni zastupnik nakon što se premijer Plenković nije odazvao pozivu da dođe u Sabor i odgovori na pitanja o slučaju Agrokor.

Nakon cjelodnevne maratonske i na trenutke vrlo burne rasprave, koja je trajala do ponoći, Sabor je sa 78 glasova iskazao povjerenje Vladi, dok je za opoziv Vlade glasovalo 59 zastupnika.

Protiv opoziva ministrici Murganić bilo je također 78 zastupnika, a za opoziv njih 49.

Po Poslovniku, kada Sabor odbije prijedlog za iskazivanje nepovjerenja, zastupnici koji su ga inicirali ne mogu isti zahtjev podnijeti prije nego istekne šest mjeseci od podnošenja prijedloga.

Zastupnici su većinom glasova podržali i polugodišnje izvješće o izvršenju državnog proračuna i primjeni fiskalnih pravila za prvo polugodište 2017.

Prihvatili su i izvještaj premijera Plenkovića sa sastanka Europskog vijeća održanog 20. i 21. listopada u Bruxellesu.

Na prijedlog saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, većinom glasova odbili su skinuti imunitet Mostovom zastupniku Vlahi Orepiću sukladno uobičajenoj praksi budući da se radi o privatnoj tužbi, dok su za zamjenu SDP-ovg zastupnika Ivana Klarina koji je svoj mandat stavio u mirovanje podržali predloženu Mariju Alfirev.

Glasovanje je u Saboru pratio i premijer Andrej Plenković s petero ministara.

(Večernji List)


3 komentara

  • Najgora Vlada do sada. Ovo je katastrofa što oni rade,pljačkaju ,uništavaju i ovo malo zdravih poduzeća što je ostalo.Rasprodaše sve što vrijedi,namiriti će sebe i odoše u diplomaciju.Primjer Jakovčića,Istru opljačkao,privatizirao i sada on u visokoj diplomaciji E.Parlamenta..Tako će i Plenković i ekipa…Ovo je potop,pljačka stoljeća koja traje već 25 god.a neki vide tek priliku da se i oni namire i unovče svoje funkcije…E moj hrvatski narode. Za ovo se nismo borili u domovinskom ratu i ginuli…Zašto šute generali,generalski zbor-ako ga uopće ima.Gotovina,Čermak,Norac svi su u velikim biznisima i vide da je bolje šutjeti i koristiti blagodati,kredite,poticaje,privilegije koje ti nudi lopovska politika i vladajuće garniture.Razumjem da su ti ljudi prošli progon,poniženja,da im je dosta svega ali se za ovakvo čerupanje i pljačku nismo borili.U rat nismo išli sa ovim ciljem,200 bogati obitelji,200 moćnih političara i 20 zbrinutih generala.Kupljen mir u kući.Milanović mi nije nikada bio simpatičan ali kad gledam Plenkovića,bojim se da je ovaj prvi bio bolji izbor,veći fajter i domoljub u smislu zaštite hrvatskih interesa u E.Uniji i sa susjednim državama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.