HDZ odabarao svog kandidata za gradonačelnika Splita

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a u četvrtak poslijepodne, kao kandidata te stranke za splitskog gradonačelnika na prijevremenim izborima svih 38 članova izabralo je prof. dr. Zorana Đogaša.

Potpuno sam zatečen situacijom, ni ja prije par dana nisam ovo očekivao, rekao je Đogaš na konferenciji za medije.

Ja znam ponešto o mozgu, o medicini spavanja, ali i budnosti. Čini mi se da je ovo veliki preokret. Da u ovoj priči, koja se meni čini jednostavna iz liječničke perspektive, Split spava. Imamo razjedinjenost koja ne vodi nigdje. Ja sam imao neko iskustvo upravljanja, u ovoj situaciji bih se teško snašao, rekao je.

Kaže da u Splitu treba promijeniti paradigmu.

Otvorio se odjednom prozor mogućnosti i promjena paradigme kada je HDZ potpuno neočekivano pozvao mene. Ja sam nestranačka osoba, nisam u stranci. Oni su pozvali mene, bih li ja bio kandidat. Nakon par dana razmišljanja sam odlučio prihvatiti, rekao je.

Kaže da je dobio potporu cijele vertikale HDZ-a, kao i Andreja Plenkovića. Želi sudjelovati u “cijeloj ovoj priči” ako će svi raditi skupa, inače ne bi pristao na ovo.

Ako je najveća stranka napravila ovakav iskorak, onda i ostali to trebaju napraviti. Da se svi uhvatimo za isti štap, rekao je.

Ja sam dijete iz grada, meni su garaže nasušna potreba da bih mogao ostati živjeti u centru grada, rekao je. Kaže da je potrebna vizija Splita u 2050. godini i da nije bitno tko će biti na čelu grada.

Kaže da je Šibenik postao uzor Splitu.

Vodi ga liječnik. Ne znam, možda su liječnici malo organiziraniji, strukturalniji, rekao je Đogaš, prenose hrvatski mediji.

Moć medija je ogromna, mi smo uvijek imali dobru suradnju, rekao je. Kaže da voli sport i glazbu i da planira pozitivnu i afirmativnu kampanju.

Na pitanja novinara je rekao da on nije smokvin list HDZ-a i da su ga HDZ-ovci istovremeno zvali s više razina.

Novinari su ga pitali zašto je pristao biti kandidat stranke koja ima presudu za korupciju. Kaže da bi “apsolutno” pristao na kandidaturu i da ga je pozvala neka druga stanka.

(www.jabuka.tv | Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.