HDZ BiH: Želimo mir i suživot, ne prebrojavanje

HDZ BiH oglasio se priopćenjem za javnost povodom istupa reisa Kavazovića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokratska zajednica BiH izražava žaljenje zbog izjava uvaženog reisa Kavazovića u kojima spominje našu političku stranku u kontekstu kakvom je izašao danas u javnost.

Nazivati poruke HDZ-a BiH “discipliniranjem” je pogrešna i djeluje kao etiketa. Takve navode jasno i nedvosmisleno odbacujemo jer ne doprinose razumijevanju i međusobnom uvažavanju.

HDZ BiH je demokršćanska politička stranka koja baštini zapadne vrijednosti utemeljene na kršćanstvu. Isto tako, kao politička stranka shvaćamo islam kao religiju mira i suživota.

Islamska zajednica (IZ) nije i neće biti naš oponent. Dapače, IZ može biti samo naš suradnik i sugovornik za društvene procese u Bosni i Hercegovini kao multikonfesionalnoj zemlji. Bosna i Hercegovina je sekularna multinacionalna država čija tri konstitutivna naroda imaju izraženu pripadnost religijskom identitetu.

To je temelj razumijevanja da bi uopće mogli zajednički kreirati društvene i političke procese.

Stoga, još jednom želimo istaknuti našu intenciju da mir i zajednički suživot moraju biti temelj svih naših nastojanja i svog djelovanja. Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda gdje je legitimno predstavljanje ugrađeno u cjelokupan politički sustav.

Od takvih poruka i pozivanja na Ustav BiH nećemo odustati. To je naša odgovornost.

Prebrojavanje koje se intenzivno zaziva posljednjih dana od strane radikalnih političkih centara u BiH ne može i neće biti agenda na koju Hrvatska demokratska zajednica BiH pristaje. Takve poruke sustavno destabliziraju Bosnu i Hercegovinu, i slobodni smo kazati, krše temelje mira kao trajne kategorije kojoj religije i svi skupa težimo, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • dosta ste za sebe i svoje radili uskoro ce izbori pa bi bio red da malo radite i za narod ali isto tako da stranku ocistite od bivsih komunjara jer ce Vas svjetska javnost onda vise postivati jer cim se sastajete sa nekim stranim politicarima oni prvo provjere vasu proslost za dobrobit Hrvatskog naroda napravite smjenu generacije i podmladite stranku sa mladim i obrazovnim ljudima a stare komunjare neka se povuku

 • Stranke nemogu biti demokršćanske ako se ne uvazava i drugo mišljenje pojedinca mene zato bi ubili da sam došla dole i zato su mi djecu uzeli da ne budu oteti.

 • “Hrvatska demokratska zajednica BiH izražava žaljenje zbog izjava uvaženog reisa Kavazovića u kojima spominje našu političku stranku u kontekstu kakvom je izašao danas u javnost.”

  E zbog ovakvih izjava ste vi ljigavci hadezovci,čuvate svoj položaj.
  Ovom smrdljivom hodži se treba obratiti jezikom kojim on priča,izići u javnost o podrijtelu muslimana i njihovoj krivovjeri a ne se uvlačiti u šupak europskoj politici kako ne vrijeđate muslimane !

  Kavazaović je smeće a vi hadezovci ste još veća govna !

  • HDZ jeste za kršćanstvo !
   Ali kršćanstvo ne zanima HDZ a niti Hrvati.
   Da zanima ….davon bi Papa posjetio i većinska mjesta Hrvta u BiH, nebi kršćanski CDU Njemačke podržavao rezolucije koje su protiv Hrvata u BiH.
   Muslimani se mogu pouzdati u muslimanske zemlje da dignu glas za njih.
   Hrvati se nemogu pouzdati ni u Italiju,Španjolsku,većinske katoličke zemlje da će biti uz Hrvate.

 • Sa Öizetbehovićem,Komšićem i slič. nemože biti suživota dok oni žele Hrvate razjediniti i podjarmiti.
  Izetbegivić je budući mogući vođa Al-Qaide….takve Amerikanci prvi podržavaju pa ih na kraju ubiju.

 • Tako se civilizirano razgovara. Kome to nije jasno ne komentirajte politiku uopće. Koštat će njih ovo jer se samo sudom može riješiti. Kao što je rekao uvaženi odvjetnik Luka Mišetić, nakon izbora razduženje. Svaki sporazum se može raskinuti ako druga strana prekrši sporazum a Dejtonski je brutalno prekršen . A vi sa razine gostionice, sa strane samo promatrajte i pijte svoje omiljeno piće. Živjeli!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.