HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez politike uvjetovanja

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja.

Svjedoci smo da ni današnji napori za dogovorom i poštivanjem sporazuma lidera nisu urodili plodom, te da je BiH i dalje u zastoju na putu napretka prema EU i NATO-u.

Sva daljnja uvjetovanja političkih predstavnika moraju se žurno pretvoriti u uspostavljanje konstruktivnog dijaloga i međusobno uvažavanje u cilju razvoja političkog i društvenog dogovora na opću dobrobit naše domovine Bosne i Hercegovine.

Razgovor i međusobno uvažavanje pri traženju kompromisnog rješenja moraju biti polazna točka svih procesa kako bi konačno ostvarili potrebnu suradnju prilikom uspostave vlasti. 

Potpisivanjem Načela o formiranju vlasti u BiH postavljene su sve ključne točke i smjer budućnosti Bosne i Hercegovine koji se moraju implementirati. 

Svako drugo djelovanje smatramo bespotrebnim i štetnim, kao i izravnim izigravanjem izborne volje konstitutivnih naroda i građana u BiH. 

Vjerujemo kako i pored današnjeg neuspjelog pokušaja dogovora Presjedništva BiH oko ključnih pitanja za budućnost, Bosna i Hercegovina i dalje ima polazišta za dogovor, te se ne smije odustati od nastojanja da što prije dobije vlast i nastavi napredak prema euroatlanskim integracijama.

Kako se približava rok za provedbu dogovorenih načela za formiranje vlasti budućih partnera svjedoci smo i različitih tumačenja dogovorenih načela, pri čemu se nadamo, unatoč razlikama, da isti neće odvesti BiH u nove krize koje nikome ne odgovaraju. 

Redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine mora biti prioritet svima koji se zalažu za napredak, stabilnost, i nastavak reformskih procesa u BiH.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva kolege na bošnjačkoj i srpskoj strani na poštivanje izborne volje naroda, odgovornu provedbu potpisanih Načela o formiranju vlasti u BiH kako bi napokon krenuli u realizaciju strateških planova, kojima je cilj funkcionalna, razvijena i moderna europska Bosna i Hercegovina, stoji u priopćenju

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ma ovo je najbolje . Ovakva BiH nikom ne odgovara i zato je najbolje za sve nas, da se što prije raspadne.Svatko na svoju stranu , tako je najbolje. Ako su muslimani mislili da ce Hrvati raditi za njih , a oni piti kahvu na Plavoj vodi (derventi) (lutvinoj kavani )onda su se zajebali.Mi cemo iseliti , ali onda ce te se vi napatiti gladnim.Cudan ste vi narod poturički….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.