HDZ BiH: Nužno pratiti odnose unutar koalicije sa SDA u HNŽ-u

Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije održanoj u četvrtak, kojoj je nazočio i predsjednik te stranke i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, raspravljalo se o aktualnoj situaciji u županiji, pripremi proračuna za 2018. godinu, kao i Nacrtu zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Iznošenjem izvješća o aktualnoj političkoj situaciji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji upozoreno je na nezadovoljavajući odnos partnera u vlasti.

“Imajući u vidu aktualni politički trenutak, odnose s koalicijskim partnerima na višim razinama vlasti, stalne blokade u djelovanju županijskih tijela, odnose unutar Vlade i Skupštine HNŽ-a uzrokovane neprincipijelnim odnosom SDA, zaključeno je kako je nužno pratiti odnose unutar koalicije te u skladu s tim donijeti odluku o nastavku suradnje s tim partnerom na županijskoj razini”, navodi se u priopćenju ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a.

Nakon rasprave o Nacrtu zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, zaključeno je da uređivanje područja osnovnog odgoja i obrazovanja zahtijeva ozbiljniji, koordiniran i sustavan pristup kako bi se to osjetljivo područje uredilo na praksama koje pridonose razvoju djeteta i rezultiraju stjecanjem znanja potrebnih suvremenom načinu života.

ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a ne želi u zadnjoj godini mandata ove vlade početi s procesom izmjene zakonodavstva kojim se uređuje područje osnovnog obrazovanja, i ne prihvaća upotrebu obrazovne reforme u predizborne svrhe, stoji u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.