HDZ 1990: Revizija branitelja u ŽZH rezultira ukidanjem stečenih prava

Županijski odbor HDZ-a 1990 ŽZH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako se revizija prava braniteljske populacije u toj županiji nastavlja i provodi nikad jačim intezitetom te kako uglavnom rezultira ukidanjem stečenih prava branitelja.

Iz te stranke navode kako su u svrhu predizborne kampanje “jurišnici HDZ-a BiH” odrađivali akcije zakivanja vrata braniteljskih ureda po općinama ŽZH-a i obećavali kako će apsolutno poništiti sve revizije rađene u protekle četiri godine.

“Predizborno obećanje… je bilo i da ća Hrvatima osigurati Federalno ministarstvo branitelja. Kada je bilo jasno da nisu uspjeli, onda su obećavali da će podijeliti ministarstvo branitelja na dvije komponente. Dokle su stigli s time? Koliko revidiranih je vraćeno u prava? HDZ-u BiH i resornom ministru revizija odjedanput nije bitna, a kamoli politički problem, sve do nekih novih izbora jer HDZ BiH branitelje treba samo u predizborne svrhe”, navodi se u priopćenju iz Županijskog odbora HDZ-a 1990 ŽZH.

(Fena)


21 komentar

 • Hari…..svim braniteljima treba dati mirovinu i to dobru jer su ostali i bez firmi, zdravlja, posla egzistencije…..a manji broj se obogatio a nisu ni bili na crti i tim treba revizija a ne braniteljima.
  a ti za vaše reci svoje mišljenje a nas se okani.

 • Davno je trebalo napraviti reviziju, jer stvarno oko 70% je onih koji su sredili tjelesna oštećenja i činove po povratku iz Njemačke (od 95 – 2000 god.), a pravim braniteljima i invalidima koji su bili u rovovima dati još veća prava……

 • Revizija obavezno, stoku odstraniti i dezertere iz bilo koje stranke, poštenim braniteljinma i invalidima dati sva prava, znamo ko su ti ljudi.

 • LOPOVE,DOKTURE,,ZAPOVIJEDNIKE STO SU PRAVILI LAZNE PAPIRE ZATVORIT A KO JE PRIMO NA LOPOVSKI NACIN I PRAVIJO SE INVALID LAZNI DA VRATI DO FENINGA,,,,,POZ,,

 • kakva tuga gospe moj.zalosno je to sto ce oni sto su bili u njemackoj ponovno sebi sredit,a mi jadnici sto smo sritni i sa ovom sicom,ostat cemo i bez ovoga.samo me tjesi to sto ce u boga bit pravde.

 • Koje bijo u njemačkoj on ima sva prava jer je zaradijo pare pa dadne lopovin oni pišu sve a oni što su se borili oni nemaju ništa jer nemogu platit oni su samo dobili svake bolesti ali bog će sve sudit lopovin.

 • Ovi što su 80% invalid i pišejim da treba se za njih jedna osoba brinit tako su sposobni i ugojeni da bi se moglo pod njih krave dovodit za oplođivanje.

 • Moja sestra se udavala 1997 god I Ja otisa u njemacku u svatove I tamo meni nas Hrvat Antun iz slavonije rece mi dajemo mjesecno 100 maraka za obranu drzave a ja njemu mi idemo na teren sa 120metaka i 100 maraka da branimo njihove kuce a oni mazu muda danaas eurima a mi sirotinja oni veliki Hrvati a mi govna

 • koga brane ove stranke ili one što su ranjeni ili obolili u ratu ili one koji su to kupili sram vas bilo i HDZ-A I DEVEDESETKE OSTALE JE SRAMOTNO I SPOMONJATI

 • Ima rješenje, lopvim i peračim samo malo oduzet i podilit siromasima, jedan mali dio. Zamisli hrabrosti dok je rat oni zgrćali pare. Mnogi čestiti branitelji su obolili, neki su i umrli. Ali nisam čuo da je bar neko išiba, izmlatio idiote, i kad će počet to?

 • Oce kada na Vrbi izraste Maslina. Nema od toga ništa. Svi smo lajali na komuniste. Ali je tada bila disciplina, rad i red. Lopovi se odmah kažnjavali, batinali-svaka čast. I vraćali bi ukradeno. Što danas imamo, umreženi dobro organizirani kriminal od velikih vjernika..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.