HCK Široki osvojio povijesnu europsku medalju za BiH

Još jednom Hrvatski cheerleading klub Široki biti će upisan u povijest cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini.

Nakon što su doveli cheerleading sport u državu, prvi cheerleading klub koji je izašao na Europsku scenu iz Bosne i Hercegovine, svojim rezultatima Bosni i Hercegovini priuštili punopravno članstvo u Svjetskom savezu, prvi put otkako je cheerleading u cijelom svijetu priznat kao sport HCK Široki osvaja brončanu medalju na Europskom cheerleading prvenstvu u Austriji te će ista biti upisana kao prva službena Europska medalja za Bosnu i Hercegovinu.

Od 1. do 3. srpnja održano je Europsko cheerleading prvenstvo u Beču, glavnom gradu Austrije. Široki Brijeg se natjecao u dvije discipline u juniorskom uzrastu partner stunt gdje su osvojili brončanu medalju i junior coed elite gdje je osvojeno 19. mjesto.

Dva mjeseca trajale su pripreme za prvenstvo, nekoliko ozljeda glavnih nositelja ekipe, viroze, vrućina, rano jutarnji i večernji treninzi, sve su izdržali i predstavili se Europi u najboljem svjetlu. Bosna i Hercegovina je država bez uvjeta za cheerleading sport tako da nitko ništa očekivao nije, a i sami sportaši su se pomalo unervozili jer se prvi put susreću sa doping kontrolom, kao i pregledima jer su uz dosadašnju zabranu nakita zabranjene i tetovaže, navode iz HCK Široki.

Zahvaljujući dobrom nastupu dobili su i poziv od cheerleading saveza Španjolske za nastup u Barceloni i građenje prijateljstva između država što je jako fina gesta. Već prvi dan su upoznali velik broj ekipa iz raznih zemalja, te bili prikazani na vijestima u Austriji. 4.000 natjecatelja iz cijele Europe, prepuna dvorana za vrijeme nastupa jedan predivan osjećaj. Svlačionicu su dijelili s Hrvatskom i Rusijom.

U slobodno vrijeme uživalo se u Prateru, a posjetili su i SCS najveći tržni centar u Beču, te samo središte grada.

HCK Široki nastup sa Europskog prvenstva izvesti će na finalu mjesnih zajednica grada Širokog Brijega. Sada slijedi kratka pauza, a onda nakon pauze započinju pripreme ekipa za državno prvenstvo koje se u ožujku 2017. godine održava u Posušju gdje će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Češkoj, priopćeno je iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: