HBŽ: Policija dobiva značke, udžbenici u školama ostaju isti

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Vlada je na  43. sjednici održanoj u ponedjeljak donijela Odluku o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama.

Ovom Odlukom udžbenici i priručnici koji su odabrani od strane stručnih aktiva i odobreni od strane resornog Ministarstva za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije za školsku 2021./2022. godinu, ostaju u uporabi za školsku 2022./2023. godinu.

Razmatran je i utvrđen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojega je Vlada uputila u Skupštinu HBŽ na daljnje postupanje.

Nakon razmatranja Vlada je primila k znanju Izvješće o stanju Turističke zajednice Hercegbosanske županije uz Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije da u roku ne duljem od 20 dana izradi informaciju koju će Vlada na jednoj od idućih sjednica razmatrati kao inicijativu za ponovno formiranje Turističke zajednice Hercegbosanske županije.

Također, Vlada je na današnjoj sjednici primila k znanju i Izvješće o realizaciji Programa utroška sredstava kapitalnih transfera “Potpora općinama – vodoprivreda” utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za razdoblje 2014. godine do 2021. godine.

U dijelu sjednice donesena je Odluka kojom se daje suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova HBŽ za nabavu dva motorna vozila za potrebe Uprave policije i prikolice za prijevoz čamca – glisera, sukladno Planu javnih nabava u MUP-u za 2022. godinu u iznosu od 100.000,00 KM.

Donošenjem Odluke Vlada je dala suglasnost za provedbu javne nabave roba u Ministarstvu znanosti prosvjete, kulture i športa HBŽ u iznosu od 20.000,00 KM. U Proračunu Hercegbosanske županije za 2022. godinu pri Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije “Nabava opreme – uredske” planirana su sredstva u iznosu od 20.000,00 KM dobivena od donacije Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, a planirana su za provedbu projekata iz oblasti “Podrška programima razvijanja funkcionalnih znanja i vještina djece predškolskog uzrasta i učenika javnih osnovnih i javnih srednjih škola”.

Ugovorom s Federalnim ministarstvom obrazovanja i znanosti planirana novčana sredstva bit će realizirana za javnu nabavu u sljedećim obrazovnim ustanovama:

  • Nabava didaktičkog materijala i igračaka u Dječjem vrtiću „Pčelice“ Livno,
  • Opremanje kabineta kemije u OŠ „Glamoč“ iz Glamoča,
  • Nabava interaktivne ploče u kabinetskoj nastavi do uspješnijeg obrazovanja u OŠ Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada.

Vlada je razmatrala i prihvatila Inicijativu Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ za donošenje Uredbe o službenoj iskaznici i znački, te izradi iste sa Zaključkom kojim se zadužuje Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ da u roku od 30 dana izradi prijedlog Uredbe o službenoj policijskoj znački i iskaznici i isti uputi Vladi na razmatranje, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.