HBŽ: MUP započeo nadzor prometa iz dva policijska vozila u pokretu

MUP Hercegbosanske županije je započeo nadzor prometa iz dva policijskih vozila u pokretu.

Kako su naveli iz Ureda glasnogovornika MUP-a HBŽ-a, nabavili su sustav Eunomia koji je ugrađen u dva neobilježena policijska vozila koja koriste policijski službenici Specijalizirane postrojbe prometne policije i Policijske postaje Tomislavgrad.

Naveli su kako je Eunomia multifunkcionalan sustav i modularno rješenje za nadzor prometa iz vozila u pokretu i stacionarno, te da sustav automatski prepoznaje registarske pločice.

Ističu kako ima mogućnost snimanja od 360 stupnjeva i modul za noćno snimanje prometa.

U vozilu je ugrađeno ukupno šest kamera, četiri za snimanje i dvije za raspoznavanje registarskih pločica dok je prijenos podataka na server bežični, pojasnili su u MUP-u HBŽ-a.

Sustav također ima mogućnost snimanja i izdavanja slika za evidenciju i sankcioniranje prekršaja u prometu, detekciju prekoračenja brzine vozila u odlasku i dolasku, neregistriranost, uporabu pojasa, uporabu mobitela u vozilu, nepropisan prelazak vozila iz jednog kolničkog traka u drugi, nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu, kao i druge uočene prekršaja u prometu, koji se mogu sankcionirati na licu mjesta i naknadno pregledom video zapisa.

Pored navedenog, video zapisi iz vozila mogu se koristiti i za evidenciju vozila koja su sigurnosno interesantna po kriminalitetu.

Vozila su imala testnu fazu te se na  prometnicama Hercegbosanske županije uvodi s ciljem postizanja veće sigurnosti u prometu, smanjenja prometnih nezgoda i nezgoda s ozlijeđenima i smrtno stradalim  osobama.

Naime, na prometnicama  HBŽ-a tijekom 2022. godine evidentirano je 677 prometnih nezgoda od čega 135 s nastradalim osobama i 542 s materijalnom štetom.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

    • ubije jazavac u BMW-u /Mercedesu čitavu obitelj..i sud utvrdi da jazavac nije kriv…dbgda Vam se sjeme zatrlo korumpirani jazavci

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.