HBŽ: Matura će se održati u školi uz propisanu zaštitu i osigurane uvjete

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) obavještava maturante da je sukladno Zaključcima na kolegiju ravnatelja srednjih škola usvojen hodogram aktivnosti za učenike završnih razreda srednjih škola u HBŽ-u kako bi na vrijeme realizirali planirane aktivnosti.

Maturalni ispiti održat će se od 28. svibnja do 5. lipnja, u pisanom obliku, a samo za strukovne sadržaje u usmenom obliku, poštujući zdravstvene protokole i uz propisanu zaštitu i osigurane uvjete, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Nastavnici će ocjene iz pisanih ispita mature objaviti do 9 sati sljedećeg jutra. Učenik nezadovoljan ocjenom na pismenom dijelu ispita može zatražiti i usmeni ispit pred povjerenstvom, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Prijava popravnih ispita za lipanjski rok, koji će se održati od 22. do 27. svibnja, je 18. svibnja, a na njih se, navode, može izaći samo jednom, u lipnju ili kolovozu.

Podjela dokumentacije maturantima najavljena je za 15. lipnja, od 9 sati prema strogo propisanim mjerama i rasporedu koji će biti objavljen na vrijeme kako se na jednom mjestu ne bi okupljao veći broj osoba.

Srednje škole na području ove županije dobile su preporuke za provođenje mature tijekom epidemije, te će s njima maturanti na vrijeme biti upoznati od svojih razrednika, kao i o ostalim propisanim epidemiološkim mjerama i procedurama, stoji u priopćenju.

Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici Vlade Hercegbosanske županije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.