HBŽ dobila novu vladu

U Tomislavgradu je u ponedjeljak održana 6. izvanredna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj je većinom glasova razriješena Vlada Ivana Jozića te potvrđena nova Vlada na čelu s Ivanom Vukadinom.

Mandatar Ivan Vukadin tijekom sjednice predložio je sastav nove vlade i smjernice njezinoga rada.

Sastav vlade: 

Ivan Vukadin dipl.pol. iz Tomislavgrada, predsjednik Vlade,

Gordana Nakić, prof. razredne nastave iz Livna, ministrica znanosti prosvjete, kulture i športa,

Mario Lovrić, dipl. kriminalist iz Kupresa, ministar unutarnjih poslova,

Draško Dalić, dipl. ing poljoprivrede iz Livna, ministar financija,

Božo Perić, mag. računarstva iz Livna, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,

Hikmet Hodžić, dipl. oecc iz Livna, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zašite okoliša,

Momčilo Bajić, ing. prometa iz Drvara, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih,

Milan Bašić, mag. prava iz Drvara, ministar pravosuđa i uprave,

Dijana Puzigaća, dipl. politolog iz Drvara, ministrica gospodarstva

Nakon općih izbora 2018. došlo je vrijeme završiti priču o Vladi HBŽ-a, uz sve ono što se događalo i što će se događati u idućem periodu. Zahvaljujem na ukazanome povjerenju za sastav vlade, pogotovo sudionicima pregovora iz svih klubova na ustrajnome i korektnome pristupu da se dobije vlada koja će rješavati probleme koje muče njezine stanovnike. Vlada će imati samo pola mandata, ali smo odlučni u te dvije godine obaviti posla koliko ga neki ne bi napravili ni u dvostruko dužem mandatu.

Učinit ćemo sve da HBŽ bude primjer čitavoj BiH, pokazujući da su dogovori mogući, unatoč političkim razlikama i oprečnim interesima. Pregovori koji su predugo trajali pokazali su da se kompromis može naći. Kompromis je uvijek gubitak i dobitak za svaku stranu. Na kraju, birači su nas birali kako bi radili, a ne samo pregovarali. Bit ću prvi koji će raditi na ostvarenju programa, kazao je između ostaloga Ivan Vukadin, javlja Tomislavcity.

Među osnovnim smjernicama programa nove vlade Vukadin je naveo Ustav – kompas koji smo se svi obvezni držati i on je veliki korak u našem djelovanju; sustavno i odgovorno djelovanje na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa koja je pogodila najbespomćnije u našem društvu – borbu protiv širenja pandemije i umanjenje gospodarskih i socijalnih posljedica te savjetovanje sa stručnjacima kako bi ograničenja bila podnošljivija.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.