HBŽ dobila 22 obučena profesionalna i dobrovoljna vatrogasca

Polaganje ispita iz oblasti vatrogastva održano je u ponedjeljak u Tomislavgradu, a pristupila su mu 22 vatrogasca koji su uspješno odradili praktični i teoretski dio ispita.

Time je Hercegbosanska županija dobila četiri profesionalna vatrogasca i 18 dobrovoljnih vatrogasaca.

Obuka vatrogasaca s prostora HBŽ-a u organizaciji Uprave civilne zaštite županije održana je od 27. do 31. ožujka.

Obuka je izvedena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije koja je osigurala predavače i ispitno povjerenstvo, dok su domaćini obuke bili Služba za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad i Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad, priopćili su iz Vlade HBŽ-a.

Kandidati su bili iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Profesionalne vatrogasne postrojbe Livno, Civilne zaštite općine Glamoč, DVD sv. Ana Lištani, DVD Kupres, DVD Crvenice i ŠGD Tomislavgrad.

S obukom i polaganjem ispita iz oblasti vatrogastva Uprava civilne zaštite HBŽ nastavlja s povećanjem kapaciteta broja školovanih vatrogasaca, što će se nastaviti i u narednim godinama.

U sustavu obuke koje organizira Uprava civilne zaštite HBŽ do sada je školovano 76 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasca s područja te županije.

Iako je u prethodne četiri godine broj obučenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca značajno povećan još uvijek je njihov broj nedovoljan za još bolje obavljanje ovog izuzetno značajnog ali teškog i opasnog posla, priopćili su iz Vlade.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HBŽ)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.