Harvey Weinsten suočava se s novim optužbama: Prijeti mu doživotni zatvor?

Treća žrtva seksualnog predatora Weinsteina skupila je hrabrost i progovorila o strahotama koje joj je učinio.

Holivudski producent i moćnik Harvey Weinstein suočava se s novim optužbama, zbog kojih bi mogao doživotno završiti u zatvoru.

Optužen je za tri nova kaznena djela seksualnog zlostavljanja, a za dva od njih mu prijeti kazna doživotnog zatvora. Weinsten se dosad suočio s tri optužbe za seksualno zlostavljanje, za koje su ga optužile dvije žene i nose kaznu od ukupno 25 godina zatvora, prenosi Dnevnik.hr.

Ured tužitelja danas je objavio vijest kako ga je i treća žena optužila za zlostavljanje u 2006. godini.

Manhattanski sud podigao je optužnicu protiv Harveyija Weinsteina za jedne od najozbiljnijih seksualnih prekršaja koji postoje u kaznenom zakonu New Yorka. Ova optužnica rezultat je izvanredne hrabrosti žrtava koje su odlučile otkriti što je učinio. Naša se istraga nastavlja. Ako ste i vi žrtva predatorskog zlostavljanja gospodina Weinsteina, još uvijek nije kasno da se provede pravda. Molimo, javite nam se, stoji u izvješću tužitelja Cyija Vancea.

Nakon što je uhićen 25. svibnja Weinstein je platio jamčevinu u iznosu od milijun dolara i izašao na slobodu, izjasnivši se kako nije kriv, a datum suđenja dosad još nije određen.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.