Harley-Davidson predstavio električne motocikle budućnosti | Jabuka.tv

Harley-Davidson predstavio električne motocikle budućnosti

Mnogi će se složiti s činjenicom da je Harley-Davidson odabrao poprilično čudno mjesto za predstavljanje svojeg novog motocikla, tehnološki sajam CES u Las Vegasu. Naime, ovaj poznati proizvođač motocikala u svijetu je prepoznatljiv svojih kreacijama i kvalitetom, a obožavaju ga mnogobrojni vozači diljem svijeta.

Ipak, kako razvoj auto i srodnih industrija ide u smjeru elektrifikacije i Harley-Davidson odlučio je napraviti jedan iskorak u tom smjeru, stoga na čudi toliko što je za predstavljanje novih motocikala odabran upravo CES sajam.

Iako se već dugo šuška o tome, Harley-Davidson napokon je u javnost iznio podatke o svojem novom motociklu, koji će raditi na električni pogon. Okorjeli motociklisti reći će kako je to potez u pogrešnom smjeru jer Harley-Davidson motocikli uvijek su bili simbol prestiža i miris benzina te snažan zvuk bili su neizostavan dio tih motocikala. No, stvari se mijenjaju pa se i Harley-Davidson pokušava prilagoditi razvoju tržišta.

Električni motocikl nosi naziv LiveWire i na jednom punjenju ima doseg od 177 kilometara. Dakako, te brojke uvijek treba uzimati s rezervom jer ovise o načinu vožnje i raznim drugim uvjetima. Samo 3.5 sekundi je potrebno ovom motociklu da stigne od 0 do 100 kilometara na sat.

Zanimljivo je kako Harley-Davidson nije htio reći koliki će zapravo biti kapacitet baterije, a isto taka za sada je nepoznata i snaga motora, piše PCchip.

Uz LiveWire kao jedan od top modela na koje će se fokusirati u budućnosti, Harley-Davidson je na sajmu predstavio još četiri dodatna modela koje razvijaju i koji bi se u skorašnje vrijeme mogli pojaviti na tržištu. Radi se o četiri potpuno različita modela od kojih je jedan bliže biciklu, drugi je svojevrstan moped, treći je dirt bike, a četvrti model trebao bi biti motor nešto slabijih karakteristika u odnosu na LiveWire.

Time će Harley-Davidson pokriti različite segmente tržišta, a osnovni cilj ovakvog nastupa na tržištu je dopiranje do nešto mlađe publike koja odrasta uz tehnologiju i kojoj će ovi modeli zapravo biti zanimljivi. Ono što neće biti zanimljivo svakako je cijena LiveWire motocikla koja će se kretati oko 30.000 dolara. Na kraju svega, bit će interesantno vidjeti kako će kupci reagirati na elektrifikaciju i da li će im takvi modeli motocikala uopće biti privlačni.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: