Hamas raketirao Tel Aviv, Izraelci uzvraćaju napadima na Gazu

Nakon što su palestinske skupine u Gazi ponovno dale ultimatum Izraelu da povuče svoje snage iz džamije Al-Aksa i naselja Šeik Džarah u okupiranom Istočnom dijelu Jeruzalema Al-Kudsu i zaprijetili raketiranjem, Tel Aviva, raketiran je Jeruzalem, sirene su se oglasile i u Tel Avivu.

Hamas je priopćio da je gađao Tel Aviv s najmanje 130 raketa.

Na nebu se može vidjeti kako su presretnute na desetine raketa jer je aktiviran izraelski proturaketni sustav Željezna kupola.

Izraelski Kanal 12 je izvijestio da je jedna raketa pogodila zgradu u predgrađu Holon.

Izraelski mediji potvrđuju da je tijekom večeri ispaljeno iz Gaze ”na stotine” raketa.

S druge strane, izvještač Reutersa tvrdi da je izraelsko zrakoplovstvo raketiralo u utorak zgradu od 13 katova u Gazi, koji se ubrzo potpuno srušio, prenosi Avaz.

Izvještač prenosi i izjave očevidaca koji žive u blizini koji kažu da je u toj zgradi bila smješten i ured političkog rukovodstva Hamasa.

Stanari zgrade i okolnih zgrada bili su upozoreni na napad i evakuirani su sat prije udara izraelskih raketa, tvrde očevici, ali i dalje je nepoznato ima li žrtava.

Hamas tvrdi da je večerašnje raketiranje osveta za pogođenu zgradu u Gazi.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Ne kažem da je Izrael u pravu ali mi nije jasno kako Palestinci mogu bit tako glupi da vjeruju da je u teroru spas. Sami sebe još više izoliraju.

  • Treba unistiti sve religije i eto ti miru u svijetu.Neka se svatko za sebe moli bogu na svoj nacin i neka trazi boga u sebi,a ne u religijama.Ovi se biju 70 i kusur godina i nece prestat dok se ne istrjebe nikad mira nece biti dok je podjela na ovog ili obog boga.Zidovi nisu nikakav izabran narod to su biblijske budalastine zbog kojih vjeruju kako moraju zivjeti bas u jeruzalemu,a ne negdje drugo.”Sveta zemlja” tri vodece religije nemoze ni dana proc bez nekog belaja jaka je to sveta zemlja.

  • Ovi su palestinski lojavci glupi u glavu. Rado zavrzuju i bace na Izrael “bosanski lonac”, a dobiju sto puta jači uzvrat. Ginu kao muhe – jer su glupi kao ona stvar.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.