Haljina Marilyn Monroe prodavat će se za gotovo milijun kuna

Iako je od smrti filmske dive Marilyn Monroe prošlo 60 godina, brojni obožavatelji i dalje očajnički žele posjedovati dio njezine prošlosti, a uskoro bi se oni s malo dubljim džepom mogli dočepati njezine garderobe.

U srijedu, 1. lipnja, obilježava se njen 96. rođendan, a Julien’s i TCM najavili su da će u sklopu svoje nadolazeće aukcije Hollywood Legends ponuditi nekoliko predmeta, ali i odjevnik iz njezine garderobe.

Obožavatelji će moći birati od Monroeinih rukom ispisanih bilješki i poznatih fotografija do kostima koje je nosila tijekom nekih svojih filmskih uloga, prenosi TMZ.

Među predmetima na aukciji su se našle Marilynine bež štikle, zlatne naušnice s kristalnim perlama i njezina haljina s pokrivalom za glavu koju je nosila tijekom mjuzikla iz 1954. “After You Get What You Don’t Want It”. Očekuje se da će se odjeća prodavati po cijeni od 80 do 100 tisuća dolara.

Tu je i par šljokičastih trikoa koje su Marilyn i Jane Russell nosile u filmu iz 1953. “Gentlemen Prefer Blondes”, za koji se očekuje da će koštati 100 tisuća dolara.

Što se tiče osobnih stvari, na aukciji će biti ponuđena i rukom pisana bilješka iz 1955. o njezinim satovima glume, koja bi mogla koštati između 3 do 5 tisuća dolara.

Predmeti će biti dostupni online i uživo, na Beverly Hillsu od petka, 15. srpnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.