Halid Bešlić ne zaslužuje hrvatsku putovnicu

Među 625 osoba koje su ove godine dobili hrvatsko državljanstvo, našlo se i dobro poznato lice s TV i filmskih ekrana, glumac Emir Hadžihafizbegović.

Kriteriji Vlade

Glumac je zatražio hrvatsko državljanstvo i dobio ga uz preporuku Ministarstva kulture. Naime, kada hrvatsko državljanstvo traže osobe koje su utjecajne u krugovima sporta, znanosti ili kulture, MUP koji izdaje rješenja o državljanstvu, traži preporuku od resornog ministarstva. U slučaju Hadžihafizbegovića Ministarstvo kulture ocijenilo je kako je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene.

Prije njega hrvatsko je državljanstvo dobio i reper Edo Maajka. No, manje sreće od svojih kolega imao je pjevač Halid Bešlić. Ministarstvo kulture prije tri godine odbilo je njegov zahtjev. Doznajemo kako su iz uprave Glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti u tom ministarstvu zaključili kako Halidov rad nije pridonio hrvatskoj kulturi.

Htio je kupiti kuću

– Volio bih da sam dobio hrvatsku putovnicu, to bi mi olakšalo putovanje. Htio sam državljanstvo zbog jednostavnijeg putovanja, posla, odlaska na more, ali i kupnje nekretnine – rekao je Halid. (Jutarnji list)

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)
6 komentara

  • Nitko tko nije Hrvat ne treba dobiti hrvatsko državljansatvo a i zašto bi dobio.Ta već su pola Hr naselili i žive od Hrvatske.

  • od 500 tisuća hr putovnica izdatih u bih hrvati koriste samo njih 280, a ostatak se onosi na muslimane, poebno bihaćka krajina i posavina i sarajevska elita

  • Da nije bilo popuzana hrvata ne bi sad prolazili na 3 mjesta granicu da bi došli u Dubrovnik. Zločin je ovakvima dati putovnicu. Oni dugoročno znaju šta rade dok hrvati ništa ne razumiju.

  • Pa naravski da mu je ne triba dat. ne znan samo po čemu ju je on idiot Emir HADŽI……., PITAJ Boga kako li se već zove.Po čemu je on zaslužio hrvatsku putovnicu?Vjerojatno ,zato što više manje stalno i sustavno pljuje po Hrvatima Herceg-Bosne.On teški islamski fanatik i malograđanin. koliko li ih je samo s Kosova, Bosne , Macedonije, Sandžaka,Srbije, dobilo hrvatsku putovnicu.Ane mogu smislit ni hrvatsku državu, a Hrvate bolje da i ne spominjem. Ne vridi se žalit tako nam je-kako nam je. Još je prošlog stoljeća nekoji hrvatski književnik zapisao da u Hrvatskoj nema škuda koliko bi se u njoj našlo Juda. Živa istina i još više. TUŽNA HRVATSKO.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.