Hakirajte Google i osvojite milijun dolara!

Google je hakerima ponudio izazov i nagradu ukupne vrijednosti milijun dolara ukoliko uspiju razotkriti slabe točke u njihovom “Chrome” internet pretraživaču.

Natjecanje pod imenom Pwnium održat će se na ovogodišnjoj CanSecWest konferenciji o informatičkoj sigurnosti, 7. ožujka, najavio je Google preko svog bloga, prenosi IbmTimes.

Google će nuditi nagrade od 60, 40 i 20 tisuća dolara, u sklopu ukupnog fonda od milijun dolara, za otkrivanje slabosti Chroma. Vrijednost nagrade će varirati ovisno od toga jesu li identificirane slabe točke vezane isključivo za Chrome ili je riječ o nekakvoj kombinaciji propusta u Googleovom pretraživaču i drugim softverima.

Nagrade će se isplaćivati po načelu “tko prvi do djevojke, njemu djevojka”, odnosno koji haker prvi identificira konkretnu grešku, njemu će se jedinom dati nagrada za taj pronalazak.

Osim novcem, hakeri će biti nagrađeni i novim Chromebookom – laptopom koji radi na Google Chrome OS operativnom sustavu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • ce se nafatiramo sas suske bre!Au, sve mionlii pa ne znam sta cemo sa njima???Unakazio sam blog reklamama a nema ni za burek a kamoli za jogurt Sto bi t=reko Del: Sledece godine u ovo vreme bicemo milioneri! Ajd idemo optimisticki,lol

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.