Hakeri za 5 KM prodaju login podatke Facebook korisnika

Najnovija vijest oko posljednjeg Facebookova propusta i hakerskog napada kojim su ugroženi deseci milijuni korisničkih profila je da hakeri ukradene login podatke kompromitiranih korisničkih računa prodaju na dark webu za sitnu lovu.

Istraga nakon neviđenoga hakerskog napada u kojem su kompromitirani korisnički računi oko 50 milijuna korisnika te društvene mreže otkriva da hakeri putem takozvanog dark weba preprodaju login podatke već od 5 KM naviše.

Istraga je obuhvatila više mjesta na dark webu na kojima kriminalci trguju svakojakim kriminalom stečenim podacima i drugim kriminalnim uslugama. Tako je otkriveno da se ukradeni login podaci korisnika Facebooka, do kojih su hakeri nedavno došli, prodaju na tim mjestima za vrlo malo novca.

Na ponudi je sve – login podaci za Facebook, za email, podaci o kreditnim te debitnim karticama, a cijene variraju od oko 5 KM za Facebook login, do oko 40 KM za debitne kartice.

Prodaju se i login podaci za AirBnb za otprilike 20 KM, dok login za eBay košta oko 10 KM.

Istraga Money Gurua je pokazala da na taj način bilo tko, tko koristi dark web, može kupiti većinu nečijeg online života za manje od 2.000 KM, prenosi Zimo.co.

Ono što ljudi možda ne znaju jest da je potrebno manje od 10 minuta da se napravi anonimni korisnički račun, odabere nečije podatke kupljene na dark webu i dođe do koraka u kojem netko povlači tuđi novac s tog anonimnog računa, ističu u Money Guruu.

Sve što je kriminalcima potrebno da dođu do navedenih podataka jest web preglednik Tor, VPN klijent i veza s internetom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.