Hakeri ucjenjuju Disney ukradenim filmom, uključen FBI – Jabuka.tv

Hakeri ucjenjuju Disney ukradenim filmom, uključen FBI

Čini se kako ni filmski studiji nisu imuni na hakerske napade. Naime, šef Disneya, Bob Iger, otkrio je tijekom sastanka u New Yorku kako grupa hakera tvrdi da imaju pristup još ne prikazanom Disneyevom filmu te traže novac kako ga ne bi objavili.

Iger nije otkrio o kojem se filmu radi, niti koliku otkupninu hakeri traže, ali je bio odlučan da Disney neće popustiti i platiti. Za pomoć su se već obratili FBI-u, prenosi The Hollywood Reporter..

Hakeri navodno traže veću količinu novca, koja bi im se isplatila u bitcoin valuti. Prijete da će objaviti pet minuta filma, a potom po 20 minuta sve dok im se ne isplati novac, javlja Zimo.co.

U sličnoj se situaciji našao i Netflix koji je odbio platiti otkupninu za 10 epizoda serije “Orange is the new Black” koja se trebala početi prikazivati tek u lipnju. Hakeri su seriju objavili na The Pirate Bayu, a razmjeri štete tek će biti poznati.

No, čini se kako su hakeri prepoznali nove žrtve i usmjerili se na holivudske studije. Pitanje je samo do kad će studiji odbijati platiti otkupninu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.