Hakeri otkrili da Zuckerberg koristi konkurentsku aplikaciju – Jabuka.tv

Hakeri otkrili da Zuckerberg koristi konkurentsku aplikaciju

Iako bi pomislili da ljudi koji su teški više od 100 milijardi dolara poput Marka Zuckerberga koriste neke inovativne i skupe metode s kojima štite svoju sigurnost i privatnost, pokazalo se da prvi čovjek Facebooka, jednako kao i milijuni ”običnih” ljudi, privatnost štiti na prilično banalan način.

U strahu od hakera koji bi mu mogli provaliti u računalo, preuzeti kontrolu nad kamerom i snimati ga bez njegova znanja, on preko kamere svog prijenosnika stavlja ljepljivu vrpcu.

Također, kako se nalazi na čelu kompanije koja posjeduje razne platforme za komunikaciju poput Facebook Messengera i WhatsAppa, nekako se smatra logičnim da ne koristi slične konkurentske aplikacije. No, kako se saznalo ovaj tjedan, čini se kako, poput milijuna drugih korisnika, i on koristi aplikaciju za sigurnu komunikaciju Signal, jednog od najvećih konkurenata WhatsAppu.

Ta informacija nije službeno potvrđena, a otkrio ju je stručnjak za kibernetičku sigurnost Dave Walker nakon što su se u javnosti pojavile informacije o velikom curenju podataka korisnika Facebooka. Hakeri su se uspjeli dokopati podataka o čak 533 milijuna korisnika Facebooka, a među tim podacima nalazi se i telefonski broj Marka Zuckerberga. Ono što je posebno zanimljivo je da je Walker otkrio da se taj isti broj, dakle telefonski broj Marka Zuckerberga, koristi i na aplikaciji Signal, prenosi Zimo.

Zuckerberg, naravno, tu aplikaciju možda zaista koristi za dopisivanje s prijateljima koji nemaju WhatsApp ili jednostavno tako prati svoju konkurenciju. Poznato je da Facebook voli kopirati i implementirati opcije s drugih platformi i društvenih mreža u Facebook, Instagram i WhatsApp pa možda i od Signala dobije neku inspiraciju.

Ovo je zaista odlična reklama za Signal te je kompanija vijest o Zuckerbergovom korištenju njihove aplikacije podijelila na Twitteru, uz malo trolanja.

Naime, kako su brojni korisnici WhatsApp zamijenili sa Signalom (ali i Telegramom i drugim aplikacijama) zbog promjena uvjeta korištenja koje stupaju na snagu sljedećeg mjeseca, napisali su kako je svojim potezom i prelaskom na Signal šef Facebooka svima pokazao primjer što trebaju napraviti – zamijeniti WhatsApp sa Signalom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.