Hakeri napali još jednu veliku gamersku kompaniju

Prije nekoliko dana mrežu su preplavili videozapisi i fotografije iz nadolazeće nove igre Grand Theft Auta koju na tržištu ne trebamo očekivati još 2-3 godine.

Materijal nije objavio izdavač igre Rockstar Games, već nepoznati haker koji se uspio dokopati najmanje 90 videa i isječaka radne verzije igre.

Samo nekoliko dana poslije, na udaru hakera našla se još jedna poznata gamerska kompanija – 2K Games. Zanimljivo, i Rockstar i 2K Games dio su kompanije Take-Two Interactive, no nije poznato jesu li ova hakiranja povezana ili je riječ samo o slučajnosti.

Iz 2K Gamesa su objavili kako je “neautorizirana treća strana” pristupila njihovoj platformi za korisničku podršku. Putem te platforme zatim su kontaktirali njihove korisnike te im slali mailove u kojima se nalazila poveznica za preuzimanje novog 2K Gamesa launchera, no umjesto programa za pokretanje njihovih igara, na svoja računala preuzeli su malwaredizajniran kako bi se dokopao svih lozinki pohranjenih u browseru.

Trenutačno nema informacija o kojem je broju korisnika koji su dobili linkove riječ, kao niti koliko je njih nasjelo na ovu prijevaru. Iz 2K Gamesa zato upozoravaju sve korisnike koji su kliknuli na taj link, da što prije promijene sve lozinke koje imaju pohranjene u browseru te, za servise na kojima je omogućeno, da aktiviraju dvostupanjsku autorizaciju.

Također, savjetuju i korištenje antivirusnih programa te da dobro provjere postavke prosljeđivanja mailova, za slučaj da je program aktivirao forwardanje mailova na druge adrese, prenosi Zimo.

Kompanija 2K Games poznata je po brojnim popularnim igrama i franšizama poput Borderlandsa, BioShocka, Civilizationa, NBA 2K i drugih koje su ukupno prodane u stotine milijuna primjeraka.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.