Hahn poručio bh. liderima: Ispoštujte dogovor kako biste ostali krediblni

Povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju EU Johannes Hahn poručio je predsjednicima SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH Miloradu Dodiku, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se drže roka koji su postavili.

Njih trojica su 5. kolovoza potpisali sporazum s principima za formiranje Vijeće ministara.

Han je na Twitteru napisao:

Deset mjeseci nakon izbora građani BiH s pravom iščekuju formiranje vlasti kako bi se provele neophodne reforme na EU putu. Lokalni lideri su 5. kolovoza zadali sebi rok od 30 dana. Moraju ispoštovati svoj dogovor da bi ostali kredibilni, smatra Hahn.

Kao što je poznato, lideri tri vodeće stranke u BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović potpisali su 5. kolovoza sporazum u kojem su, između ostalog, dogovorili i da će BiH izmijeniti Izborni zakon sukladno odlukama domaćim i međunarodnih sudova.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Moj Hahn kako ti misliš da će oni to provesti kad Komšić želi ukinuti konstitutivnost “svog” naroda kojega prestavlja, a iako u ustavu BiH piše o tri konstitutivna naroda u BiH Vi “gospodine” Hahn kao i ostali iz EU ne reagirate, a da je kojim slučajem obrnuto da Hrvati to mogu uraditi Bošnjacima bilo bi reakcija kao kad ubiješ zaštićenu vrstu u EU.
    Nisu Vam kriteriji isti za sve iako ako želite da se uđe u EU trebali biti.

  • Gospodine Hahn ,ako moj ili naš život zavisi od vas nebilo ga.Dosta mi je masonskih loža . Ako je ovaj svijet stvoren radi vas masona nebilo ga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.