GV Široki Brijeg: Ponavljaju se izbori u 3 mjesne zajednice, prisegnuo novi vijećnik – Jabuka.tv

GV Široki Brijeg: Ponavljaju se izbori u 3 mjesne zajednice, prisegnuo novi vijećnik

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića održana je 32. sjednica Gradskog vijeća. Na početku sjednice uslijedila je prisega novog vijećnika Josipa Grbešića ispred HSP BiH.

Na sjednici su bila nazočna 22 vijećnika koji su jednoglasno usvojili zapisnik s prethodne sjednice.

Jednoglasno je usvojena Odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta. Riječ je o zemljištu koje je i u prošloj godini dato u zakup braniteljskoj udruzi “Dragovoljac” koja u suradnji s gospodarskim društvom Podravka d.d. proizvodi povrće.

Josip Grbešić iz HSP BiH ušao u Gradsko vijeće kao novi vijećnik

Jednoglasno je i usvojena Odluka kojom se utvrđuje prosječna konačna građevinska cijena iz 2019. godine za 1m² neto stambenog prostora na području Širokog Brijega u iznosu od 1.000,00 KM.

Odluka o ponovnom raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega usvojena je jednoglasno.

Ovom Odlukom raspisuju se ponovni izbori za članove vijeća tri mjesne zajednice za koje nisu potvrđeni rezultati ili su djelomično potvrđeni, i to: Oklaji (bira se 15 vijećnika), Kočerin (bira se 15 vijećnika) i Čerigaj (bira se 7 vijećnika).

Vijeće je jednoglasno usvojilo Odluku o ponavljanju izbora za vijeća mjesnih zajednica u tri mjesne zajednice

Izbori će se održati u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine u vremenu od 9 do 16 sati.

Ponovni izbori se održavaju u ove tri mjesne zajednice i to zbog:

  • Kandidacijske liste za vijeće MZ Oklaji nisu dostavljene zbog toga GIP nije bilo u mogućnosti provesti izbore
  • U MZ Čerigaj na održanim izborima glasove su dobili samo dva kandidata koji su prema tome izabrani u Vijeće
  • U MZ Kočerin izbori su održani, ali Gradsko izborno povjerenstvo nije dobilo rezultate jer je predsjednik biračkog odbora bio spriječen iste dostaviti

Na sjednici Gradskog vijeća usvojen je i Program rada Gradskog vijeća za 2020. godinu, kao i izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2019. godinu.

Na samom kraju sjednice uslijedila su vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi. U prilogu pogledajte video sa sjednice Gradskog vijeća.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • 80 % Puringaja je do pocetka 90 – ih gidina u drzavnom vlasnistvu, samo nekoliko prezimena je imalo tu starinu, svi ovi veliki domoljubi i htvati su napravili kuce na opcinskoj zemlji, iznjeli svoja dvorista na ulicu a parkiraju na ulici, sav nered i bezvlasce je pocelo sa Puringajem. Ajde sad opletite po ovom komentaru svi vi kojima je opcina dala zemlju a takvih je velika vecina na Puringaju.

  • Pa kako to da je privatno vlasnistvo i da radi na njemu tko šta hoće. Šta je sa zaštitom okoliša? Program izgradnje mora biti javan. Ogroman je to prostor da ne bi bio od javnog interesa. Javnost treba znati šta nam to u budućnosti donosi. Ali šta vas to briga, vi ste na lisama naučili živit kao da je sutra zadnji dan.

  • Haha odgovora naseg gradonačelnika za izgradnju na V.Glavici.Ovo je sedam puta jadnije i smotanije od onoga kad je isti govorio da ce Đikic u Buhovu napravit tvornicu za 200 ljudi ili kad je govorio o sadnji smilja.Di je 200 ljudi,ti je tvornica i di je taj gospodin?Tako i ovo..” može bit..govore ljudi,nadamo se a vrh je da se on raspitivao kod rodbine šta se gradi”.I boga ti pa ko je ovdje lud?Možete ko rukometasi pjevat onu..Oovdjee niko nijee normalan,nije noormaalann..Pa imas li ti sluzbe za to,inspekciju,urbanizam,sto piše u građevinskoj dozvoli ili je ni ovaj nema ki i onaj u Buhovu.Katastrofa ste svi zajedno ali važno je da se otvorila birtija na ulazu u Duhansku i to opet u vašoj režiji.Koza nostra ala Balkanos..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.