Guns N’ Roses tuži pivnicu iz Colorada

Popularni hard-rock bend Guns N’ Roses na sudu u Kaliforniji tužio je u petak pivnicu iz Colorada za kršenje autorskih prava zbog pive naziva Guns N’ Rose, jer smatra da će to zbuniti kupce koji bi mogli pomisliti da glazbena skupina surađuje s pivnicom.

U tužbi, Gunsi su naglasili da su pivo tog naziva nanosi “nepopravljivu štetu” i to “njihovu ugledu, zaštitnom znaku i poštenoj poslovnoj praksi”, javlja HINA.

Gunsi su poručili da pivnica ne bi smjela nastaviti prodavati proizvod koji krši autorska prava niti trgovati na temelju ugleda glazbene skupine i slave bez njihove službene dozvole ili pristanka.

U parničnom postupku potražuje isplatu štete i pravnih troškova.

Pivnica Oskar Blues, koja je dio Canarchy Craft Brewing Collective nije imala komentara na optužbe. Prethodno je pokušala brendirati ime Guns N’ Rose, ali nakon protivljenja glazbenika od tog poteza je odustala. Pivnica namjerava prodavati pivu do ožujka 2020. godine

Guns N’ Roses trenutno su na svjetskoj turneji otkako su se ponovno okupili 2016. godine, a članovi Slash i Duff McKagan poručili su da pišu pjesme za novi album, prvi nakon objave Chinese Democracy 2008. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.