Guardian: Šimunić je na klupi unatoč nacističkom pozdravu – Jabuka.tv

Guardian: Šimunić je na klupi unatoč nacističkom pozdravu

Joe Šimunić bit će pomoćnik Ante Čačića u stožeru hrvatske reprezentacije. Joe je kao igrač napravio puno za reprezentaciju, ali zbog onih 30 sekundi izleta u pjevačke vode nakon utakmice protiv Islanda na Maksimiru njegovo postavljanje u stožer reprezentacije u najmanju je ruku dvojbeno. U najmanju ruku…

Osudila ga je i kaznila Fifa, osudio ga je i svijet, a Ante Čačić uzeo ga je u svoj stožer. Sve to amenovao je HNS koji se nakon onog incidenta na Poljudu svim silama Fifi i svijetu trudio objasniti kako nema veze sa svastikom.

“Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera unatoč nacističkom pozdravu”, piše ugledni britanski list Guardian i u tekstu dodaje kako je bivši hrvatski reprezentativac propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu zbog uzvika “Za dom”.

“To je samo istaknulo problem hrvatskog nogometa koji se bori s diksriminacijom. Uefa je Hrvatskoj uzela jedan bod nakon svastike na utakmici protiv Italije”, dodaje Guardian i podsjeća na Šimunićeve riječi nakon toga što je napravio.

“Neki ljudi trebali bi naučiti povijest. Nisam napravio ništa loše. Podržavam svoju domovinu, ako to nekome smeta, to je njegov problem”, rekao je tada Šimunić.

Problem je što svi znaju povijest. Barem osnove. I svi znaju da je to bio stari hrvatski pozdrav. I svi znaju tko ga je koristio tijekom Drugog svjetskog rata i u koje svrhe.

(www.jaubka.tv)


4 komentara

  • Josipu Simunicu kao velikom Hrvatu i domoljubu spomenik u Zagrebu sagradit za sve što je dao nogometnoj reprezentaciji on dok je igro nisu se vukli ni Modrić ni Mandzo ni Rakitić sto danas rade,bio je uvijek autoritet,samo mu ovo nije trebalo da njega jedan lopov,narkoman,mafijaš Mamić,gura u ovu sitvaciju da se opravda navijačima,za dom spremni Josipe,bog i Hrvati ništa osim toga

  • Josipe čast za sve ,ali ti ovo nije trebalo,da tebe jedan LIHVAR,ROBOVLASNIK (Mamić),stavlja u ovaku sitvaciju,zamrzit će i tebe navijači zbog ovoga,ko i Niku Kovača,ali pravi navijači nikada neće zaboravit kako sta ti Niko ginuli za repku kao ni jedan igrač u našoj nog .povijasti,ZA DOM SPREMNI,Bog Hrvati ništa osim toga

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.