Grude: Zatekao razbojnike kako kupe novac iz raznesenog bankomata i izbjegao metak

Policija u Županiji Zapadnohercegovačkoj i dalje traga za trojicom razbojnika koji su u ponedjeljak navečer raznijeli bankomat u sklopu tržnog centra “Namex” u Grudama te odnijeli nepoznatu svotu novca.

Noć ranije, u mjestu Vitina u Ljubuškom, također je na meti bio bankomat u sklopu tržnog centra “Namex”, ali kako se doznaje, u ovom slučaju ipak radilo o neuspjelom pokušaju, javlja Faktor.ba.

Razbojnici su, naime, ometeni u svojoj nakani kada su planirali raznijeti bankomat te su pobjegli praznih ruku.

U Grudama su imali više sreće te su uspjeli raznijeti bankomat. I ovdje su, međutim, ometeni od vlasnika objekta koji je iznajmljen Namexu, pa nisu uspjeli pokupiti sav novac koji se nakon eksplozije našao na podu.

Kako se doznaje od dobro obaviještenog izvora, on ih je zatekao kako kupe novac po podu, te su u njegovom pravcu ispalili rafal iz automatske puške. Više metaka oštetilo je njegovo vozilo, ali on je, srećom, uspio proći bez ozljeda.

Ispalivši rafal, lopovi su pobjegli u noć, ostavivši iza sebe razbacan novac na podu.

Kako je potvrdio županijski tužitelj koji rukovodi istragom, u tijeku su istražne radnje u oba slučaja.

Grude: Pljačka bankomata i pucnjava pored trgovine Namex

U Ljubuškom je bio pokušaj, dok je u Grudama raznesen bankomat, te je odnesena još neutvrđena svota novca. Riječ je o bankomatu UniCredit banke. Nakon što službenici banke utvrde koliko je bilo novca, te koliko je u međuvremenu podignuto, a koliko je ostalo iza razbojnika, bit će poznato o kojom svoti je riječ. Sve ostalo bi bila spekulacija, kazao je županijski tužitelj, te dodao kako je moguće da su u pitanju isti razbojnici, ali da trenutno ne povezuju ove pljačke, već se paralelno rade dvije istrage.

(www.jabuka.tv)