Grude: Vuk usmrtio četiri psa čuvara i jednu kozu

Na Ledincu, u općini Grude, vuk je napao koze i pse čuvare na lokalnoj farmi.

Sve se zbilo u ponedjeljak popodne, točnije oko 14 sati, a vlasnik farme Ante Alpeza Spajušić upozorio je mještane da pripaze kuda se kreću.

Kako je objavio uz uznemirujuće fotografije, vuk je usmrtio jednu kozu i drugu ugrizao, a udavio četiri psa čuvara. Nastradao je, ali nije se kretao sam, odnosno bio je u čoporu.

Napadi vukova na ovom području nisu neuobičajena pojava, a prije nekoliko godina zabilježeno je više napada na perifernim dijelovima Gruda, ali i u samom središtu, kao i u Ljubuškom.

Vukovi se u nedostatku hrane spuštaju među ljude, te napadaju domaće životinje, zbog čega se stočari pozivaju na dodatnu zaštitu i oprez.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)

4 komentara

    • Valja svaka zivotinja je bitna u lancu ishrane.Recimo da pobijemo sve zmije imali bismo najezdu glodara koji bi nam nanjeli neopisivu stetu.Isto tako da nemamo macku imali bismo posla i sa zmijama i sa glodarima.Zbog svega toga nam trebaju sve zivotinjske vrste makar i u malim kolicinama.

  • Jos triba skreniti medvjed Bruno u posjetu.
    Tako ti je to, di se narod iselio, priroda preuzme ponovo sve.

  • E koliku štetu je nanio hdz katoličkom puku nisu turci za 500 godina pa jopet na slobodi a ovom čoviku triba sanirati štetu i koze i pse jer tribalo je to odgojiti žaomije ljudi koji se radom muče a na kraju bude šteta eto čović u nemoj jednom večerati sa svojom družinom lopova moš čoviku štetu nadoknadit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.