Grude: Ružićani se pripremaju za proslavu zaštitnika župe sv. Ivana Krstitelja

U župi Ružići u Grudama, brojni vjernici pripremat će se trodnevnicom u crkvi sv. Ivana Krstitelja koja počinje u utorak u 19 sati, molitvom pred kipom sv. Ivana i sv. Misom.

Prvu večer, u utorak 21. lipnja prisjetit ćemo se svih žrtava ratova i poraća iz župe Ružići, uključujući fra Zdenka Zupca i fra Maksimilijana Jurčića. Misno slavlje predmolit će fra Miljenko Stojić, vicepostular postupka mučeništva  “Fra Leo Petrović i 64 subraće”.

Drugu večer, srijeda, bit će obnova krsnih obećanja i blagoslov djece. Misno slavlje predmolit će fra Jozo Hrkać, župni vikar župe Posušje.

Treću večer, četvrtak proslavit će se svetkovina Presvetog Srca Isusova i posvetiti svoje obitelji i župu Presvetom Srcu Isusovu. Misno slavlje predmolit će fra Goran Azinović, župni vikar župe Čitluk.

Mise trodnevnice počinju u 19 sati. Od 18:30 sati bit će prigoda za sv. ispovijed i molitvu krunice.  Sve tri večeri nakon Mise bit će klanjanje pred Presvetim.

U petak 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja svete Mise su u 7 i 11 sati. Svečano misno slavlje predmolit će fra Ljubo Kurtović, župnik župe Humac.

Poznati detalji proslave sv. Ivana Krstitelja u Knešpolju

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.