Grude: Pronađena plantaža indijske konoplje, uhićena jedna osoba – Jabuka.tv

Grude: Pronađena plantaža indijske konoplje, uhićena jedna osoba

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, kao i policijski službenici drugih ustrojbenih jedinica MUP-a, već dulje vrijeme rade na prikupljanju operativnih saznanja o osobama koje se bave neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Temeljem prikupljenih saznanja sačinjena je sigurnosna prosudba te je zavedena operativno taktička akcija kodnog naziva “List”.

Postupajući po akciji kodnog naziva “List” policijski službenici Sektora kriminalistička policije MUP-a ŽZH, u suradnji s policijskim službenicima PU Grude, rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je u mjestu Krištelica zasađena plantaža indijske konoplje.
Policijski službenici pronašli su tu plantažu te su postavili zasjedu.

U srijedu oko 14.10 sati na mjestu događaja lišen je slobode S. M. (43) iz Gruda, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.
Nadalje, izvršen je očevid kojim je utvrđeno da se plantaža sastoji do 21 stabljike, visine do 340 cm, koje svojim karakteristikama asociraju na stabljike indijske konoplje, a pronađena je i jedna odsječena i sasušena stabljika.

Navedene stabljike su odsječene i pohranjene u službenim prostorijama, te će uzorci istih biti poslani na vjetačenje, a na vještačenje će biti poslan i uzorak zeljaste tvari, ukupne mase 4,44 gr, koju je S. M. (43) dragovoljno predao policijskim službenicima.

Nakon što je lišen slobode S. M. (43) je priveden u službene prostorije Policijske uprave Grude, i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim.

Sve navedene mjere i radnje poduzete su po nalogu Županijskog tužiteljstva i u koordinaciji sa istim, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)