Grude: Otvoren kulturni dom Antun Branko Šimić i Gradska knjižnica

U sklopu 52. Šimićevih susreta u ponedjeljak su u Grudama svečano otvoreni Hrvatski kulturni dom Antun Branko Šimić i Gradska knjižnica.

Uz svečano otvaranje upriličeno je i predstavljanje knjige pjesama A.B. Šimića na francuskom jeziku Au bord du monde prevoditeljice i književnice Martine Kramer.

Prisutne je na početku večeri pozdravio predsjednik Matice hrvatske – ogranak Grude Mario Bušić, osvrnuvši se na staru knjižnicu koja je otvorena 1966. godine i čiji prostor više nije bio adekvatan, napomenuvši kako je bilo vrijeme da Grude dobiju kulturni dom.

Prisutnima se obratio i načelnik Ljubo Grizelj naglasivši kako je ovo samo dio onoga što aktualna vlast želi uraditi na kulturnom planu te da su knjižnica i kulturni dom dar Općini za njen šezdeseti rođendan.

Svečano otvoren Hrvatski kulturni dom Antun Branko ŠimićU ponedjeljak 4. svibnja 2015. godine u sklopu 52. Šimićevih…

Posted by Matica hrvatska-Ogranak Grude on 5. svibnja 2015

Čast da otvori knjižnicu i kulturni dom dopala je kulturnom atašeu francuskog veleposlanstva u Sarajevu Lucu Veyriu.

O knjizi Au bord du monde prevoditeljice i književnice Martine Kramer govorile su Drinka Pandžić Kuliš i Mara Pezo. Drinka Pandžić Kuliš dala je stručni osvrt na prevedene Šimićeve pjesme.

Šimić je volio čitati francusku poeziju i zasigurno bi bio zadovoljan ovim prijevodom svojih pjesama, rekla je Pandžić Kuliš.

Profesorica Mara Pezo nadahnuto je pročitala Šimićevu pjesmu Mati na francuskom jeziku, a večer su uljepšale učenice Osnovne glazbene škole Grude svojim glazbenim izvedbama.

(Fena)2 komentara

  • ajd nek nešto samo se nadam da kavi neće past na pamet otvorit štogod u parku pa da nebi i taj prostor posta mali za knjižnicu pa da je prebace u staru policijsku stanicu iako nebi loše i to bilo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.