Grude domaćin Europskog prvenstva u boćanju

Grude će biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju koje će se održati od 3. do 7. listopada, a na kojem će nastupiti 16 reprezentacija.

Prvenstvo će se odigrati u Boćarskom domu Biberon koji se ovih dana dodatno uređuje za ovo veliko europsko natjecanje.

Pripreme idu svojim tijekom. Prijavljeno je 16 reprezentacija i očekujemo oko 200 natjecatelja. Nadamo se i velikom broju gostiju i gledatelja jer je boćanje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine jedan od najpopularnijih sportova, kazao je član Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u boćanju Srećko Mikulić.

Dodao je kako je u Grudama već ranije organizirano i europsko i svjetsko prvenstvo u boćanju te da će i ovo prvenstvo zasigurno doprinijeti razvoju ovog sporta, ali i turizma, prenosi Fena.

Boćarski dom Biberon u Grudama

Mi smo već do sada organizirali i europsko i svjetsko prvenstvo u Grudama. Smatram da će i ovo prvenstvo svakako utjecati pozitivno na razvoj boćarskog sporta u ovom dijelu Hercegovine jer će doći oni najbolji iz svijeta boćanja. Čini mi se da je ovog ljeta Hercegovina top kada je u pitanju turizam i evo i polovinom devetog mjeseca ima dosta gostiju.

Očito je komunikacijska mreža autocesta, Schengen i blizina Jadranskog mora utjecala pozitivno na ovaj dio BiH i sad već imamo dobrih smještajnih kapaciteta i turističkih destinacija. Osim boćanja, tu je i biciklizam i još mnogo toga, a na ruku nam je išla i ova “naša jeftinoća” u smještajnoj i prehrambenoj ponudi i stvarno imamo puno gostiju, osobito iz Europe, naglašava Mikulić.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora i Turska.

Organizator natjecanja je Boćarski savez BiH, uz veliku podršku svih boćarskih klubova u BiH, osobito BK Grude.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Nisu sposobni urediti okoliš ispred dvorane, bruka svjetskih razmjera, šljunak, prašina, autootpad, a sve se može riješiti za sitne novce.
    Nisam iz Gruda, al me stid za njih (odgovorni) kad već njih nije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.