Gruđanin predstavlja svoj roman u Zagrebu

Predstavljanje romana ”Matijino stoljeće rata” autora Ivana Šimića iz Gruda bit će održano u srijedu, 17. siječnja 2024. godine, s početkom u 18:00 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2) u Zagrebu.

Matijino stoljeće rata je pripovjedački i stilski nadmoćno napisana epska, tako hrvatska priča o 20. stoljeću koju nećete čitati, već gutati. Preplitanjem fikcije i stvarnih događaja, ne mareći za književno-teorijske zakonitosti i krute žanrovske kalupe, o kojima prema vlastitom priznanju ionako zna malo ili ništa, očigledno dobro upućeni autor donosi svjedočanstva o ljudima i događajima u zaista širokom vremenskom i prostornom obuhvatu, čime tragičnu sudbinu naslovne junakinje uvjerljivo smješta u povijesni kontekst koji je tu sudbinu zapravo presudno i odredio.

Utoliko je ova knjiga istovremeno i Chronique du xxe siècle, kako je u podnaslovu i natuknuto, ali i dirljiva priča o ženi koja je preživjela čak tri rata, izgubivši u svakom od njih nekoga od svojih najrođenijih.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.