Gruđanin izbjegao smrt u Ankari: ‘Detonacija je bila strašna, čuli smo krikove’ – Jabuka.tv

Gruđanin izbjegao smrt u Ankari: ‘Detonacija je bila strašna, čuli smo krikove’

Teroristički napad u Ankari u kojemu je poginulo najmanje 97 ljudi, a ozlijeđeno njih 250, umalo je bio koban za hrvatskog košarkaškog reprezentativca porijeklom iz Drinovaca, Marka Tomasa koji od ove sezone igra za momčad TED Ankara Koleji.

Za vrijeme bombaškog napada, Tomas se nalazio tek 50 metara od mjesta napada. Dvorana za trening košarkaša Ankare u neposrednoj je blizini glavnog željezničkog kolodvora na kojemu je ubijeno gotovo stotinu ljudi.

“Detonacija je bila strašna, svi smo protrnuli. Čuli smo sirene hitne pomoći i stravične krikove. Trening je prekinut, svi su u panici počeli telefonirati obiteljima i javiti da smo dobro prošli. Bili smo prestavljeni”, kazao je Marko Tomas za 24 sata.

Spasio ih je raniji dolazak na trening

“Kad smo izašli iz dvorane, nismo vidjeli stravične prizore, ali je buka sirena bila zaglušujuća. Vidjeli smo policiju s dugim cijevima na ulicama. Samo smo čekali da što prije odemo. Morali smo izaći na staržnji izlaz. Još sam u šoku, ali sam sretan što sam uspio preživjeti stravičan masakr”,  dodao je Tomas.

Hrvatski reprezentativac i njegova turska momčad morali su u subotu doći na trening sat i pol ranije zbog najavljenog prosvjeda sindikata i nevladinih organizacija. Možda ih je to spasilo.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.